"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מייק פומפאו לקראת פרישה?

דיווח: מזכיר המדינה מעוניין להתמודד על מושב הסנאט בקנזס • המחליפים פוטנציאלים: היועץ לביטחון לאומי ושר האוצר

,עודכן
מייק פומפאו // צילום: AFP

האם מייק פומפאו בדרך לעזיבת מחלקת המדינה? הנשיא טראמפ כבר החל בחיפושים אחר מחליף לתפקיד מזכיר המדינה, בשעה שפומפאו שוקל לפרוש כדי להתמודד על מושב הסנאט מטעם מדינת קנזס - כך דיווח בסוף השבוע "וושינגטון פוסט".

מקורבים לפומפאו טוענים כי הוא עדיין לא קיבל החלטה סופית, אף שמזכיר המדינה עצמו הצהיר כבר כי הוא אינו מתמודד לסנאט ויישאר במחלקת המדינה. בינתיים, על פי הדיווח, החלה תחרות של ממש בתוך הממשל סביב יורשו של פומפאו, כאשר הנשיא טראמפ תדלק בעצמו את היצרים כשאמר לאחרונה למחוקקים ולבכירים כי הוא "שוקל את האפשרויות".

לפומפאו יש עד חודש יוני להחליט אם הוא רץ לסנאט, ונענה לבקשת ראש הרוב הרפובליקני בסנאט מיץ' מקונל, שלוחץ עליו להתמודד בקנזס. לדברי בכירים רפובליקנים, במפלגה חוששים כי מזכיר המדינה לשעבר של קנזס, כריס קובאץ', יזכה בפריימריז ואז יפסיד לדמוקרט בבחירות הכלליות, מפלה לא קטנה לרפובליקנים במדינה אולטרה־שמרנית.

ג'וש רוגין, פרשן ה"פוסט" החתום על הידיעה, טוען גם כי פומפאו שוקל התמודדות לנשיאות ב־2024, ומקונל מתעקש כי תואר הסנאטור יסייע לו במרוץ. הנשיא, מצידו, סיפר בחודש שעבר כי פומפאו אמר לו שיישאר, אך במקביל הודה כי אם תהיה סכנה שהרפובליקנים יאבדו את מושב הסנאט של קנזס, מזכיר המדינה עשוי לשנות את דעתו ו"לרשום ניצחון מוחץ".

אי הוודאות סביב הנושא גרמה לרבים להתחיל ולחפש מועמדים לרשת את פומפאו, כאשר טראמפ עצמו זורק מדי פעם שמות של מועמדים פוטנציאליים. לפי ה"פוסט", השם שנשמע הכי הרבה הוא זה של היועץ לביטחון לאומי, רוברט או'בראיין, חביבם של טראמפ ושל פומפאו. המועמד השני הוא שר האוצר, סטיב מנוחין היהודי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר