גם העשן הסמיך בטוטו טרנר לא הסתיר את היכולת הרעה של הפועל באר שבע. הוא גם לא יכול היה לכסות על הפסד ליגה שלישי ברציפות בבית, הפעם לבית"ר ירושלים. כי הקבוצה של ברק בכר נראית לא טוב וגם השינויים בהרכב לא עוזרים.
זו התסמונת הזו של כדור השלג שמתגלגל במורד ההר ואוסף איתו כל מה שבדרך - שחקנים, מאמנים ואנשי צוות. כולם נשאבים ליכולת הרעה והירידה החדה.
בצד השני עמדה בית''ר ירושלים של רוני לוי. קבוצה ממושמעת ולוחמת. היא ניצחה רק 1-0 (משער של שלומי אזולאי), אבל המשחק הזה היה שווה הרבה יותר. במאבק על מי תתקרב לריח הצמרת, ניצחה מי שהריחה דם וידעה להכות. עלי מוחמד, גדי קינדה, אנטואן קונטה ידעו גם להתנפל על הכדורים כשצריך. אלמלא החמצות רשלניות של אזולאי וחבריו להתקפה זה היה נגמר בתבוסה.
וזה מוביל שוב למבצר הדרומי שלאט לאט מתפרק לו. בעבר, קבוצות היו באות למקום בו הנקודות היו נשארות בכניסה ומרגישות רעד של חרדה, אלא שהקבוצה שמאכלסת את המבצר כבר לא יודעת לשמור עליו. אולי זה התלכיד שנבנה, אולי שובע שקשה למלא אחרי אותן שלוש אליפויות בהן אף אחת לא יצאה עם שלוש נקודות מטרנר.
בית''ר עשתה זאת וחזרה הביתה עם ניצחון. היא לקחה אותו מול ב"ש לראשונה מאז 2013. אז אגב, היתה הפעם האחרונה בה הדרומיים הפסידו שלוש פעמים ברציפות בביתם. אז היו אלה ימים חשוכים למועדון. הפעם, אולי, יש תקווה בדמות בעלים חזקה כמו אלונה ברקת ומאמן שזכה בשלוש אליפויות. אבל רק אולי. כל מה שהם מנסים כבר לא עובד באופן מיידי.
ובית"ר, היא תמשיך לנשוף בצווארן של מכבי ת''א ומכבי חיפה. היא אולי לא שווה אליפות כרגע, אבל היא באיזור בו נמצאות הגדולות ולשם היא שייכת.
הרכבים
הפועל באר שבע: ארנסטס שטקוס, בן ביטון, מיגל ויטור, עמית ביטון, שון גולדברג, דוד קלטינס, עדן שמיר, ז'וסוואה פשקיירה, ג'ימי מרין, רמזי ספורי, נייג'ל האסלביינק
בית"ר ירושלים: איתמר ניצן, שי קונסטנטין, אנטואן קונטה, דיוגו ורדאסקה, אורי מגבו, דן איינבינדר, עלי מוחמד, גדי קינדה, לוי גארסיה, פרדי פלומין, שלומי אזולאי
רוני לוי. ניצחון חשוב, הערב בטרנר // צילום: אלן שיבר
מהלך המשחק
דקה ראשונה: השופט אוראל גרינפלד מוציא את המשחק לדרך!
דקה 4': המשחק נעצר לארבע דקות בגלל עשן שעלה מאחד היציעים.
דקה 10': איתמר ניצן הציל את קונסטנטין משער עצמי. כדור חופשי של ב"ש הגיע למגן בית"ר שנגח ישר לידיים של שוער קבוצתו.
דקה 11': החמצה של האורחים. קונסטנטין הגביה מימין לראש של גארסיה, שנגח החוצה.
דקה 19': קינדה קיבל מסירת עומק מוורדאסקה, העביר רוחב, אבל ויטור הגיע והרחיק לקרן
דקה 33': פלומין עבר שני שחקנים והגיע לרחבה, ובעט לרשת החיצונית.
דקה 35': גול! בית"ר עלתה ליתרון 0:1 בטרנר! שלומי אזולאי נגח פנימה מהגבהה של קונסטנטין.
דקה 42': עוד מצב לאורחים. קינדה קיבל את הכדור מגארסיה אבל בעט אותו החוצה מרחוק.
דקה 45+2': מאור מליקסון החליף את עדן שמיר, שקיבל מכה חזקה בראש בהתנגשות עם קונסטנטין.
דקה 48': גארסיה העביר רוחב לקינדה שהחמיץ הזדמנות מקרוב.
דקה 55': ז'וסוואה הגביה כדור חופשי, האסלביינק הגיע אבל אזולאי בלם אותו.
דקה 56': לאחר בדיקת VAR, גרינפלד הרחיק את האסלביינק על כניסה קשה ברגלו של אזולאי.
דקה 68': גם בית"ר בעשרה שחקנים. ורדאסקה ביצע עבירה מאחור, קיבל צהוב שני והורחק.
דקה 71': קינדה העביר רוחב למוחמד שבעט, אבל ביטון הרחיק לקרן.
דקה 75': החלטה לא טובה של גארסיה שהיה יכול להכפיל את התוצאה. הטרינידדי נשאר לבד מול שטקוס, בעט ונבלם, במקום למסור לאזולאי שהיה חופשי בשמאל.
דקה 86': כדור חופשי של קונסטנטין הלך גבוה מדי והחוצה.
דקה 88': מליקסון הגביה מימין, קלטינס נגח מעל השער.
דקה 90': עוד החמצה לבית"ר. מוחמד העביר לאזולאי, שנשאר לבד מול השוער אבל בעט החוצה.
דקה 93': קינדה השאיר לאזולאי שבעט, שטקוס הדף לקרן.
אוהדי ויסלה קראקוב עם מליקסון // צילום: באדיבות הפועל ב"ש
איתמר ניצן. שמר על רשת נקייה // צילום: אלן שיבר
