"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תביעת דיבה: גיא פלג יפצה ב-15 אלף ש'

עורכת דינה של המתלוננת נגד תא"ל בוכריס תבעה את כתב חדשות 12 בגלל הודעות ששלח לאבי המתלוננת • "פלג לא פעל לבדוק האם מדובר באמת"

,עודכן
גיא פלג // צילום ארכיון: קוקו

סגן נשיא בית משפט השלום בחיפה, השופט רמזי חדיד, קיבל היום (שני) באופן חלקי תביעת דיבה שהגישה עו"דאביטל בן נון, אשר ייצגה את המתלוננת נגד אופק בוכריס, נגד העיתונאי גיא פלג. עוה״ד בן נון תבעה סך 300 אלף שקלים.

בהחלטתו פסק השופט כי הודעת טקסט ששלח פלג לאביה של המתלוננת, בו טען שעורכת הדין בן נון משקרת ומפעילה מניפולציות, מהווה פרסום לשון הרע. בנוסף נקבע כי פלג ישלם לעו״ד בן נון סך של 15 אלף שקלים וכן 5,800 שקל שכר טרחה והוצאות משפט.

עם זאת, קבע השופט חדיד כי הוא מקבל את התביעה באופן חלקי היות ופרטי האירועים נחשפו במהלך ראיון לעיתונאית יעל דן בגלי צה"ל, ומי שהעלתה את נושא המחלוקת עם חדשות ערוץ 2 דאז והעיתונאיגיא פלגהיתה התובעת עו״ד בן נון. כזכור, במהלך הראיון עם יעל דן בגלי צה"ל, שב פלד וחזר על האשמתיו כלפי עו"ד בן נון.

כזכור, בהודעת הטקסט ששלח פלג לאביה של המתלוננת נגד בוכריס הוא כתב: "בין עורכת הדין שלכם בנון (הטעות בשם כך במקור) ובין חדשות 2 יש נתק אחרי שבחרה לשקר אותנו לאורך הפרשה כולה כמו גם אמש. אתה מוזמן,ככל שתרצה, לשוחח בעניין עם עודד בן עמי שישתף אותך בשלל שקריה והמניפולציות שהפעילה".

עו"ד אביטל בן נון // צילום ארכיון: מישל דוט קום

בהחלטתו כתב השופט סגן הנשיא חדיד כי "הנתבע (פלג) לא הוכיח כי פרסום לשון הרע במסגרת ההודעה ששלח לאביה של המתלוננת, היה אמת. בנסיבות העניין, מאחר ותחולת הגנת אמת בפרסום מותנית בקיומם שלשני תנאים מצטברים- הפרסום היה אמת ולציבור יש עניין בו- ומשהגעתי למסקנה כי התנאי הראשון אינו מתקיים בנסיבות מקרה דנן, אזי מן הדין לדחות את הגנת אמת בפרסום ללא צורך להידרש לקיומו של התנאי השני".

עוד הוסיף השופט וקבע כי: לפלג לא מתקיימת גם הגנת תום הלב וזאת מאחר שהנתבע או מי מטעמו לא נקטו טרם הפרסום באמצעי סביר כלשהו על מנת להיווכח באם אמת הוא, אם לאו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר