"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חל שיפור בתעסוקת בעלי מוגבלות, אך עדיין קיים פער: "לא הגענו לחברת מופת"

בישראל חיים כיום כ־1,493,100 אנשים עם מוגבלות • שיעור המועסקים הגיע בשנת 2018 ל־60 אחוזים לעומת 50 אחוזים בשנת 2011

,עודכן
הפגנת הנכים // צילום: אורי בן חקון

מחר (שלישי) יצוין היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, ועל אף השיפור שחל בשנים האחרונות - נראה שיש עוד המון מה לעשות כדי לשלבם.

בישראל חיים כיום כ־1,493,100 אנשים עם מוגבלות. מבדיקת נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, עולה כי שיעור המועסקים של אנשים עם מוגבלות בישראל הגיע בשנת 2018 ל־60% (לעומת 50% בשנת 2011) ואילו שיעור ההעסקה בקרב אנשים עם מוגבלות חמורה עלה מ־32% בתחילת העשור ל־47% בשנה החולפת.

עוד בנושא:

תלמידים מבת ים מציגים: תפריט קולי לעיוורים

כדורגל, לא רק לשומעים

נגישות בסטייל: אל תגבילו את עצמכם

מטיילים? כל המסלולים המונגשים בירושלים

התכנון להנגשת מערת המכפלה יצא לדרך

עם זאת, יש לומר כי עדיין קיים פער משמעותי בשיעור העסקת אנשים עם מוגבלות ביחס לאנשים ללא מוגבלות. אנשים עם מוגבלות נתקלים לא אחת בחסמים שנובעים מהפליה, סטיגמות והיעדר הזדמנויות, הגורמים לקושי להשתלב בשוק העבודה.

במהלך השנה החולפת פורסמו נתונים בנוגע למידת עמידתם של גופים ציבוריים גדולים בחוק המחייב אותם לעמוד ביעד ייצוג הולם של 5%, ולנקוט פעולות שונות לקידום הנושא. הדיווח האחרון בנושא מגלה ש־60% מהגופים הציבוריים עומדים ביעד באופן מלא, 22% עומדים ברמה בינונית ביעד ו־18% עומדים ביעד ברמה נמוכה או בכלל לא. בשנת 2019 טיפלה נציבות שווין זכויות לאנשים עם מוגבלות בכ־6,000 פניות ציבור בתחומים של נגישות, הפליה, תעסוקה ומידע, ניהלה כ־40 תיקי תביעה והגישה כ־70 חוות דעת בתיקים.

לדברי אברמי טורם, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, "הנתונים מעידים על הקשיים שאנשים עם מוגבלות נתקלים בהם, וממחישים שעדיין לא הגענו לחברת המופת שכולנו חולמים עליה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר