"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בלאק פריידיי 2019: זינוק של עשרות אחוזים בסליקות ובצ'קים

יום המכירות שבר שיאים • עסקה ממוצעת במרכז הארץ עמדה על 2,460 שקלים, לעומת 2,293 אשתקד • מספר העסקאות בדרום זינק ב־42.4%

,עודכן
שבירת שיאים - גם בישראל // צילום ארכיון: רויטרס

במהלךבלאק פריידי2019 חלה עלייה של עשרות אחוזים בכמות העסקאות, ובממוצע ארצי גם בסכומי העסקאות בהשוואה לאשתקד. כך עולה מנתוני חברת סליקת הצ'קים והתשלומים ERN שנמסרו ל"ישראל היום".

מהשוואה של אותן חנויות עולה כי במחוז המרכז גובה עסקה ממוצעת עמד השנה על 2,460 שקלים, לעומת 2,293 שקלים אשתקד, אך בסכום המצטבר של העסקאות נרשמה עלייה של 32.5% בהשוואה ל־2018. במספר העסקאות במרכז הארץ נרשמה עלייה של 23.5% בהשוואה לאשתקד.

במחוז דרום גובה עסקה ממוצעת עמד השנה על 1,405 שקלים, לעומת 1,527 שקלים אשתקד - אמנם ירידה בסכום העסקה הממוצעת, אך חלה עלייה חדה מאוד, של 42.4%, במספר העסקאות ועלייה של 31% בסכום הכולל של העסקאות.

צילום: רויטרס

גם במחוז הצפון נרשמה ירידה בסכום העסקה הממוצעת, אך עלייה במספר העסקאות ובסכום העסקאות הכולל. עסקה ממוצעת השנה עמדה על 1,618 שקלים, כ־100 שקלים פחות מאשתקד, אך נרשמה עלייה של 21% במספר העסקאות יחסית לאשתקד.

עוד עולה מנתוני ERN שקניות הביגוד בחנויות הצטמצמו, ככל הנראה בשל הגידול בקניות מקוונות וברכישות בנסיעות בחו"ל. בתחום הביגוד נרשמה ירידה של 3.2% במספר העסקאות בהשוואה לאשתקד וירידה בשיעור דומה גם בסכום העסקאות הכולל. ירידות נרשמו גם ברכישת מזרנים בחנויות וברכישת ריהוט - גם במקרים אלה ככל הנראה מדובר במעבר לקניות באתרים מקוונים.

שי פרמינגר, מנכ"ל חברת סליקת הצ'קים והתשלומים ERN, אמר כי "היינו עדים השנהלשיא חדשבפדיון היומי ביום חמישי האחרון של מרבית הסגמנטים בישראל - שהיה גבוה בהשוואה לא רק ליום רגיל אלא גם בהשוואה לאשתקד. כמצופה, ככל שמדובר במוצרים יקרים יותר, כך בולט הגידול לעומת אשתקד. חשוב לגלות שגם ביום קדחת הקניות הצרכנים גילו את האחריות המתבקשת, והשוו מחירים: ככל שהחנות הציעה מבצעים משתלמים יותר, ככה ראינו גידול בפדיון היומי".

מנתוני חברת שרותי בנק אוטומטיים ("שב"א"), המפעילה את מערכת הסליקה המרכזית של כרטיסי האשראי בישראל, עולה כי יום הקניות הבינלאומי בלאק פריידיי הורגש היטב ביום שישי האחרון בקניונים, במרכזי הקניות ובאתרי הסחר באינטרנט.

915.23 מיליון שקלים ביום

מהנתונים של שב"א עולה כי הישראלים ביצעו במהלך יום שישי עסקאות אשראי בסכום כולל של 915.23 מיליון שקלים. מדובר בעלייה של 15.1% בהיקף הרכישות ביום זה לעומת בלאק פריידיי 2018, אז עמד סכום ההוצאה הכולל בכרטיסי אשראי על 794.82 מיליון שקלים.

גם בכמות העסקאות שבוצעו בכרטיסי אשראי חלה עלייה של 8.8%, וביום שישי נרשמו במערכות שב"א 4.57 מיליון עסקאות בכרטיסי אשראי. אשתקד נרשמו במערכות 4.2 מיליון עסקאות.

הסכום הממוצע לעסקה בכרטיס אשראי שלשום עמד על 200.68 שקלים. נתון זה מבטא ירידה של 5.6% בסכום הממוצע לעסקת אשראי מהשנה שעברה שעמד על 212.03 שקלים. הסכום הממוצע לעסקת אשראי עם הצגת כרטיס עמד בשישי על 167.68 שקלים, מדובר בירידה של 3.9% לעומת 2018 אז עמדה העסקה הממוצעת עם הצגת כרטיס על 174.38 שקלים.

העסקה הממוצעת ללא הצגת כרטיס אשראי (עסקת אונליין) עמדה בשישי על 348.21 שקלים. זהו נתון המשקף זינוק של 39.5% לעומת אשתקד, אז עמדה העסקה הממוצעת ללא הצגת כרטיס על 249.6 שקלים. השעות העמוסות ביום שישי היו בין 10:00 ל־14:00. במהלך ארבע השעות הללו נרשמו במערכות שב"א עסקאות בסכום כולל של 455.48 מיליון שקלים.

מדובר בעלייה של 5.7% לעומת סכום ההוצאה בשעות אלו במהלך בלאק פריידיי 2018 שעמד על 430.78 מיליון שקלים. כמות העסקאות במהלך שעות אלו הגיעה ל־2.24 מיליון, עלייה של 6.7% לעומת 2.1 מיליון עסקאות אשתקד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר