"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח אמריקני: טראמפ ביקש מהתובע הכללי לזכותו

הבקשה של טראמפ לתובע הכללי הועברה בסמוך ליום שבו פורסמו תמלילי שיחת הטלפון עם הנשיא האוקריאני זלנסקי • עוד דווח כי טראמפ התלונן שהתובע סירב לזכותו

,עודכן
דיווח "הוושינגטון פוסט": התובע הכללי סירב לנקות את טראמפ במסיבת עיתונאים // צילום ארכיון: איי.אף.פי

הנשיא האמריקני דונלד טראמפ ביקש מהתובע הכללי של ארצות הברית, וויליאם בר, לערוך מסיבת עיתונאים שבה ינוקה הנשיא מכל האשמה פלילית, הקשורה לשיחת הטלפון שלו עם הנשיא האוקראיני, ולדימיר זלנסקי. על פי הדיווח ב-"וושינגטון פוסט", התובע בר סירב לבקשת הנשיא.

עוד בנושא:

הצבעה בקונגרס על הליך הדחת טראמפ

המרוץ לבית הלבן: עמדת הזינוק של דונלד טראמפ

הבליץ של טראמפ והשערוריות של הדמוקרטים

ב-"וושינגטון פוסט" צוטטו אנשים שמכירים את הנושא, ודיווחו כי בשלב מסוים, סמוך לשחרור תמליל השיחה של הנשיא טראמפ עם הנשיא האוקראיני זלנסקי על ידי הבית הלבן ב-25 בספטמבר, הנשיא העביר את בקשתו לתובע הכללי. בר סירב בסופו של דבר, והנשיא התאכזב מהחלטתו, כך על פי גורמים המעורים בנושא.

וויליאם בר, התובע הכללי של ארצות הברית // צילון ארכיון: איי.פי

בדיווח מספרים כי הבקשה הועברה ראשית מהבית הלבן למשרד המשפטים, ויחד עם זאת, הסבירו כי טראמפ העלה את סירובו של התובע הכללי לקיים את מסיבת העיתונאים ולהכריז כי לא התבצעה פעולה לא חוקית במהלך השיחה בקרב עוזריו בשבועות האחרונים.

כזכור, הליך ההדחה של טראמפ החל תחת שליטה מוחלטת של הדמוקרטים בבית הנבחרים, המנהלים את הליכי ההדחה נגד הנשיא בדלתיים סגורות. בשבוע הבא, בכירים לשעבר בממשל טראמפ צפויים להעיד אל מול המצלמות דבר שיהפוך את הליך ההדחה לפומבי בהרבה יותר.

צילום: רויטרס

הנשיא טראמפ התייחס לפרסום שהגיע מה"וושינגטון פוסט" ברשת הטוויטר. "זה לגמרי לא נכון, מדובר בעוד סיפור "פייק ניוז" עם מקורות אנונימיים שלא קיימים"

The story in the Amazon Washington Post, of course picked up by Fake News CNN, saying “President Trump asked for AG Barr to host a news conference clearing him on Ukraine,” is totally untrue and just another FAKE NEWS story with anonymous sources that don’t exist....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)November 7, 2019

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר