סימון ביילס כל כך טובה מהשאר, שבהתעלמות מכשירים - ספורט שנמדד בעשיריות שבריריות - היא מנצחת את היריבות שלה בנקודות שלמות. בסוף השבוע, באליפות העולם בשטוטגרט, גרמניה, זכתה האמריקנית במדליית הזהב, לאחר שהשיגה תוצאה אדירה של 58.999 נקודות - 2.1 נקודות יותר מג'יזינג טאנג הסינית, שזכתה במדליית הכסף. זהו הפער הגדול ביותר שבו ניצחה ביילס בתחרות קרב־רב באליפות העולם.
ביילס כל כך טובה מהשאר, שהיתה זו הפעם החמישית ברציפות שהיא מנצחת בקרב־רב באליפות העולם. עם הניצחון הזה, ואחרי שזכתה אתמול בזהב גם בסוס הקפיצות, האמריקנית בת ה־22 כבר סופרת שש שנים רצופות שבהן לא הפסידה קרב־רב ו־23 מדליות באליפויות עולם, מהן 17 מוזהבות.
את שיא המדליות לנשים, שבו החזיקה סבטלנה קורקינה הרוסייה, היא ניפצה כבר ביום חמישי. את שיא המדליות הכללי (גברים ונשים), שבו החזיק ויטלי שצ'רבו הבלארוסי, היא השוותה וצפויה לשבור היום. "עם כל שנה שעוברת וכל מדליה שמתווספת זה מרגיש טוב יותר, כי זה מוסיף למורשת", אמרה ביילס ל"ניו יורק טיימס", "אבל אני אף פעם לא חושבת על שיאים. אני פשוט מגיעה לתחרות ומנסה לעשות את הטוב ביותר שלי".
ביילס כל כך טובה מהשאר, שהיא אפילו לא חייבת את הכי טוב שלה כדי להיות בליגה משל עצמה. כשנדרשה להעניק ציון ליכולת שלה בקרב־רב, השיבה האמריקנית כי היא חושבת שזה 7 מתוך 10. "יש עוד מקום לשיפור", הוסיפה, כי כמו הגדולים ביותר בתחומם - גם היא רואה אך ורק את הפגמים. כשננעלה תחרות הקרב־רב, שבעיניים ניטרליות היתה קרובה למושלמת, בראשה של ביילס ישבה חצי נקודה שהלכה לאיבוד בדרך. 0.3 נקודות שירדו בגלל נחיתה אגרסיבית מה"טריפל דאבל" המדובר בתרגיל הקרקע, ועוד פעמיים 0.1 נקודות שהורדו לה בעקבות פאשלות קטנות.
ביילס על הפודיום. הרבה מעל כולם // צילום: אי-אף-פי
את אלה היא יודעת להסביר, את כל השאר לא. "אין לי מושג איך אני עושה את מה שאני עושה, לפעמים אני מרגישה שזאת לא אני. לפעמים אני מקווה שתהיה לי איזו חוויה חוץ גופית כדי שאוכל לראות את עצמי, כי הרבה פעמים אני פשוט משתגעת". גם אחרי שמקרינים בפניה את ההילוכים החוזרים, במהירות איטית, מכמה מצלמות, לביילס אין תשובה לשאלה הכל כך פשוטה: איך? "אני באמת לא יודעת איך אני עושה את זה", היא מתעקשת, "אני באמת לא יודעת איך".
יהיה איך שיהיה, ביילס כל כך טובה מהשאר. עד כדי כך טובה יותר, שקשה לשפוט אותה ביחס לאחרות. פעם היה את הציון 10 שייצג שלמות, אבל כבר 13 שנים שהוא לא קיים עוד. התאחדות ההתעמלות העולמית שינתה את שיטת הניקוד ב־2006 בהחלטה שזכתה לביקורות רבות, והשאירה את הענף עם שיטה חדשה המשלבת בין ההוצאה לפועל, הביצוע, לבין רמת הקושי שלו. ומכיוון שביילס כל כך טובה מהשאר, לפיה נקבעת דרגת הקושי.
בשבוע שעבר היא ביצעה על הקורה תרגיל ששילב שתי סלטות ושני ברגים, תרגיל נדיר כל כך, שמאותו רגע נקרא "THE BILES", על שמה כמובן. למרות זאת, השופטים החליטו שמדובר בתרגיל ברמת קושי H, לא הגבוה מכולן, מה ששלח את ביילס לטוויטר כדי להגיב כך: "בולשיט".
היא, כמו הרבה מאוד חובבי התעמלות ברחבי העולם, היו בטוחים שהתרגיל הזה ראוי ליותר, אבל ההתאחדות העולמית עמדה על שלה. למה? כי ביילס כל כך טובה מהשאר. הרי אין אף אחת בעולם שמסוגלת לבצע את התרגיל הזה, וכדי שחלילה לא יהיו כאלה שינסו וייפצעו, הוחלט להעניק ל"THE BILES" דרגת קושי נמוכה ששווה ניקוד נמוך. במילים אחרות - אל תנסו להיות סימון ביילס. אי אפשר, וזה לא כדאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו