חשיפה לצפון: נהריה ניצחה 61:63 באילת

עם שלשה אחת בלבד, שנקלעה 4 דקות לסיום המשחק, עירוני נהריה ניצחה באילת 61:63 • גלבוע/גליל דרסה בביתה את ב"ש 73:100 • צפו בשני התקצירים

צילום: יהודה בן יתח // אבי בן שימול לא נותן לקולשוב לברוח, הערב באילת

לא צריך שלשות. דומיניק ווטרס קלע הערב (שני) את השלשה הראשונה והיחידה של עירוני נהריה אחרי 36 דקות, אבל זה לא מנע מהקבוצה שלו לנצח באילת 61:63 במחזור הפתיחה. 

במחצית הראשונה היתה רק קבוצה אחת במגרש. אילת עם 17 ריבאונד בהתקפה ו־26 נקודות בצבע סיימה את שני הרבעים הראשונים ביתרון 28:41. השינוי אצל נהריה היה בהגנה. ברבע השלישי היא קלעה 22 (כמעט כמו בכל המחצית הראשונה) ועצרה את המארחת על 6 נק' בלבד (שתי שלשות של שולדבראנד) בדרך למהפך. ברבע האחרון הסגולים כבר הובילו 53:61, אבל אילת (33 אחוז מהקו) חזרה ורפי מנקו איבד כדור שהיה יכול לשלוח את קבוצתו להארכה.

גן של שושנים. בשמינית גמר גביע ווינר הביסה באר שבע את גלבוע/גליל, הערב בגן נר קרה ההפך הגמר, והקבוצה הצפונית רשמה ניצחון ראשון על ב"ש מאז עלתה לליגת העל, 73:100.

הקרב הזה הוכרע כבר ברבע השני כשהקבוצה של ליאור ליובין עלתה ל־30:45, ומשם לא הסתכלה לאחור ומסרה 28 אסיסטים. ג'סטין טילמן הוביל את גלבוע בהופעת בכורה נהדרת עם דאבל־דאבל (24 נק', 11 ריב', ומדד 33).  

באר שבע מנגד, שהציגה בעונה שעברה הגנה ושלשות מה שנקרא - Three and D - ספגה אתמול 100 נקודות וקלעה רק 6 זריקות מחוץ לקשת ב-28 אחוז.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר