"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הבאתי את 143 חבריי לישראל שאני אוהב"

המיליונר היהודי-שוודי מיכאל בינדפלד מספר בראיון ל"ישראל היום" על מסיבת ההפתעה ל-143 חבריו • העיתונות השוודית מבקרת את הפוליטיקאים שהגיעו

,עודכן
"אני יכול להרשות לעצמי אירוח כזה". בינדפלד // צילום: מרקו

מפיק האירועים והמיליונר השוודי-יהודי מיכאל בינדפלד, מככב כבר שלושה ימים בכותרות הראשיות של עיתוני שוודיה, במהדורות החדשות בטלוויזיה וברשתות החברתיות; זאת בעקבות"טיסה בהפתעה" לישראל, שאירגן לכבוד יום הולדתו ה-60 ל-143 מידידיו, שמנה וסולתה של החברה בשוודיה.

בין 143 החברים שבינדפלד הטיס לישראל:חברי פרלמנט, ראש ממשלה לשעבר ועשרות ידוענים, בהם גם שתי זוכות אירוויזיון (קרולה, שזכתה באתונה ב-2006 ושרלוטה פרלי, שזכתה בירושלים ב-1999); וכן סופרת ספרי המתח קמילה לינדברג, שספריה תורגמו גם לעברית.

ביום הולדתו ה-50 אירגן בינדפלד מסיבה דומה במיורקה שבספרד, וביום הולדתו ה-40 חגג עם חבריו במיקונוס. שתי "חגיגות העשור" הללו לא הגיעו בזמנו לעיתונות השוודית, אבל כעת היא יוצאת מגדרה, ומבקרת את הפוליטיקאים והסלבריטאים שהצטרפו לנסיעה לישראל. כך למשל, העיתון "דאגנס ניהטר", שהעלה את השאלה אם הנסיעה עלולה להיחשב כמתן שוחד לפוליטיקאים.

בינדפלד שכר מטוס, הזמין את כל 143 חבריו, ולא סיפר להם לאן הם טסים כדי לחגוג את יום הולדתו. אז, הופתעו כולם לגלות כי הם נוחתים בישראל. בין אורחיו של בינדפלד במלון "יפו" היוקרתיכמה ראשי מפלגות, כוכבי ספורט ואנשי תקשורת מקושרים, שמעלים בלי הפסקה תמונות לאינסטגרם מהביקור בישראל, כמו גם מיכאל, שלו למעלה מ-52 אלף עוקבים באינסטגרם.

ספגה ביקורת על שהגיעה לחגוג. ניאמקו סיבוני, ראש המפלגה הליברלית // צילום: ויקיפדיה

ביום חמישי ביקרו מיכאל ואורחיו ב"יד ושם", ולדבריו - הביקור עשה עליהם רושם רב. הוא עצמו הקים קרן המסייעת לשימור זכר השואה. "כשאפרוש לפנסיה אני שוקל לעלות לישראל", סיפר. בהמשך, חגגו בסעודת ערב מסורתית באבו גוש. בליל שבת קיימו מסיבת חוף פרטית בתל אביב, בה השתתפו גם הזמרים המפורסמים תומאס לדין, אורופּ, קרולה ופנילה.

"במשך חמש שנים תכננתי את המסיבה הזו לפרטי פרטים", מספר ל"ישראל היום" מיכאל בידנפלד, צרוד מלילה של שירה במסיבת יום ההולדת במלון "יפו". "האורחים שלי לא ידעו מה אני מתכנן. ראיתי את המקום עוד לפני השיפוץ, כשרק מצאו את הקיר הביזנטי ליד מבנה בית החולים לפני שהוסב לבית מלון. רציתי הפעם להביא את החברים שלי לחוות את ישראל שאני אוהב, את המטבח הישראלי המדהים, את חיי הלילה. הכנתי תוכנית מפורטת לכל רגע בביקור, ואני לא רוצה לפרט הכל כי זה עדיין סוד".

לדבריו, הפוליטיקאים והאמנים שהגיעו הם חברים אישיים שלו. "הילדים שלנו הולכים לאותם גנים ובתי ספר, ואני יכול להרשות לעצמי אירוח כזה". לשאלה, מדוע לא היה בשוודיה כיסוי תקשורתי דומה לשתי המסיבות הקודמות שלו, השיב כי "המדיה החברתית שינתה את הכל. המדיה עוקבת היום אחרי כל מה שהפוליטיקאים עושים. אני לא עוסק בזה וגם לא מדבר על פוליטיקה. יודעים מה הכיוון שלי, וזה מספיק".

שוקל לעלות לארץ. בידנפלד // צילום: מרקו

לדברי נירה פישר, מנהלת לשכת התיירות של ישראל במדינות סקנדינביה, "אנו שמחים מאוד מתשומת הלב העצומה שהביקור מקבל. בכל פעם שחוויותיו של תייר בישראל נחשפות בתקשורת השוודית ברור שזה חיובי. מיכאל הוא ידיד ישראל, ואנו שמחים על כל הפרסום החיובי". לדבריה, הסיקור התקשורתי וברשתות החברתיות סביב החגיגות הוא נרחב מאוד, "ואנו בטוחים כי התהודה תביא לנו בעתיד תיירים רבים נוספים".

לדבריה, בשנתיים האחרונות גדל מספר התיירים משוודיה ב-56 אחוזים, כאשר תל אביב היא האטרקציה המרכזית. "המטרה שלנו היא להפוך את העיר ליעד מבוקש יותר לשוודים הנוסעים לאזור הים התיכון", אמרה פישר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר