47 שנים לרצח י"א הספורטאים

עיריית הרצליה, בשיתוף הוועד האולימפי הישראלי, חנכו הערב פארק כושר ברחוב הסדנאות בעיר על שמו של מאמן האתלטיקה עמיצור שפירא ז"ל, מאמנה של אסתר רוט־שחמורוב

צילום: עמית שיסל // אסתר רוט־שחמורוב בגינת עמיצור, הערב בהרצליה

47 שנים לרצח י"א הספורטאים. הערב (חמישי), 5 בספטמבר, צוינו 47 שנים לרצח י"א הספורטאים, המאמנים והשופטים באירוע הטרור בכפר האולימפי באולימפיאדת מינכן 1972. 

עיריית הרצליה, בשיתוף הוועד האולימפי הישראלי, חנכו הערב פארק כושר ברחוב הסדנאות בעיר על שמו של מאמן האתלטיקה עמיצור שפירא ז"ל, מאמנה של אסתר רוט־שחמורוב.

שפירא ז"ל הוביל את רוט־שחמורוב לחצי הגמר האולימפי במינכן בריצה ל־100 מטרים משוכות. לאחר מכן נפלה הנבחרת קורבן לטרוריסטים שטבחו בספורטאים במהלך שהותם בחדרים במתחם הכפר, ואת הצלחתה הגדולה של האצנית באולימפיאדת מונטריאול 1976, שם הגיעה לגמר, מאמנה כבר לא זכה לראות. 

עמיצור, שנולד ב־1932 בתל אביב, יצא למשחקים האולימפיים בטוקיו 1964 כמאמן במשלחת. הוא שימש רכז האתלטיקה הקלה בבית הספר למאמנים במכון וינגייט, והכשיר מאמנים רבים בתחום.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר