"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סערה בברנז'ה: עימות בטוויטר שהחל במכת פשפשים ב"ניו יורק טיימס"

פרשן בכיר נעלב לאחר שכונה על ידי מרצה באוניברסיטה "פשפש" ברשת החברתית • מייל ששלח בנושא הפך לוויראלי • הנשיא טראמפ לא התאפק והתערב בסכסוך ולגלג: "הפרשן - בחור קשוח!"

,עודכן
הפרשן הבכיר ברט סטיבנס // צילום: GettyImages

מכת פשפשים במערכת העיתון "ניו יורק טיימס" הובילה לעימות מוזר ברשתות החברתיות שבו היומעורבים פרשן שמרני בכיר, פרופסור באוניברסיטת "ג'ורג' וושינגטון" ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ.

בתחילת השבוע דווח כי מערכת העיתון האמריקני מוצפת בפשפשים. דיווח זה הוביל את הפרופסור דיויד קראפט מאוניברסיטת "ג'ורג' וושינגטון" לכתוב בטוויטר כי "פשפשים הם מטפורה, ברט סיטבנס הוא פשפש".

סטיבנס היהודי הואפרשן בכיר בעל עמדות שמרניות. הוא לא אהב את הציוץ וכתב אימייל לקראפט ובו ציין, בין השאר, כי "לעיתים אני נדהם מדברים שאנשים הגונים, על פניו, מוכנים לומר על אחרים, אנשים שהם לא פגשו, בטוויטר. אני חושב שקבעת סטנדרט חדש". סטיבנס אף הוסיף כי היה שמח לארח את קראפט בביתו, להכיר לו את אשתו ואת ילדיו ואז לקרוא לו פשפש לפניו.

קראפט מצידו ציין שהציוץ לא זכה כלל לתשומת לב. הוא כעס על העובדה שעותק של האימייל נשלח גם לרקטור של האוניברסיטה. "הוא רצה לנצל את מעמדו כדי לסבך אותי", טען קראפט. ציוץ נוסף של קראפט על האימייל של סטיבנס כן זכה לתשומת לב, האשטג #Bretbug (בראט פשפש) הפך לפופולרי, וחלק מהמגיבים ציינו כי סטיבנס מרבה לכתוב על חופש הדיבור.

סטיבנס, שסגר אתמול את חשבון הטוויטר שלו, הגיב להתפתחויות ברשת MSNBC. לטענתו הוא ציין כי לא היתה לו כוונה לסבך את קראפט אלא להפנות את תשומת לב מעסיקיו למעשיו. לדבריו, "במשטרים טוטליטריים ישנה היסטוריה רעה של השוואות לחרקים".

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שמרבה לתקוף את הניו יורק טיימס, צייץ אתמול כיבראט סטיבנסהוא "שמרן שעושה כל מה שהבוסים שלו בעיתון אומרים לו לעשות! הוא פרש עכשיו מטוויטר לאחר שכינו אותו פשפש. בחור קשוח!"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר