1. "יש תחושה של כישלון", נראה מאמן הפועל ירושלים עודד קטש מאוכזב מאוד אחרי ההפסד 92:86 אמש (שני) למכבי ראשון לציון וההדחה כבר בחצי גמר הפיינל פור.
בשתיים מתוך שלוש המטרות שהוצבו השנה על ידי הנהלת המועדון, הצוות המקצועי והשחקנים לא עמדו, אבל קטש ניסה להתנחם בדרך היפה ובכדורסל האטרקטיבי שהציגו חניכיו במהלך העונה. "אם מתרכזים רק בתוצאות, אז אי אפשר לייצר כדורסל טוב כמו שעשינו כל העונה. הייתה לנו עונה מדהימה. גם באירופה, גם בליגה, וזכינו בתואר, הייתה לנו עונה מרגשת. אומנם יש תחושה של כישלון, אבל אנחנו התחייבנו לדרך ונמשיך לעשות כדורסל טוב ובעיקר ללמוד", ניסה להסביר.
בין השורות ניתן היה להבין שהפקת הלקחים תיעשה בעיקר בנוגע לסגל השחקנים. אם לפני המשחק הזה הכיוון היה לבצע שינויים קוסמטיים בסגל השחקנים, נראה כי ההפסד הנוכחי (בצירוף עם אי ההעפלה לפיינל פור בליגת האלופות של פיב"א) יגרום לכמה שינויים נוספים מעבר למתוכנן.
קטש מעוניין לצרף לפחות סקורר אחד נוסף ואולי אפילו שניים כדי להימנע מערבים בהם ג'יימס פלדין נקלע ליכולת חלשה ואין לו גיבוי. לאדומים יש רשימה של מועמדים וסביר להניח שכבר בימים הקרובים יואצו המגעים מול אותם שחקנים.
"הם הרגו אותנו ברבע הרביעי. איבדנו כדורים, החטאתי זריקות טובות. הם קבוצה טובה, רצו לנצח אותנו והגיע להם לנצח", לא הסתיר פלדין את אכזבתו מהיכולת האישית והקבוצתית, "רשמתי את המשחק הכי גרוע של העונה. זה הולך להיות קיץ ארוך. לי ולמאמן יש הרבה דברים לשפר לקראת העונה הבאה, נחזור רעבים".
טישמן ומונרו, אמש בהיכל // צילום: אלן שיבר
2. במכבי ראשל"צ היו חגיגות גדולות לאחר הניצחון. האוהדים שהגיעו בכמות נאה עודדו ודחפו את הקבוצה, ובמועדון מקווים כי לגמר יגיעו הרבה יותר אוהדים. ראש העיר רז קינסטליך נראה מאושר בסיום, וייתכן כי ההישגים השנה בתוספת היומרות האירופיות, יגרמו לו לדאוג להגדלת התקציב של קבוצת הכדורסל. עשרות אוהדים קראו לעברו של ראש העיר לדאוג לארנה חדשה בעיר, אך האחרון הסתפק בחיוך שאמר הכל.
המפגש הפיקנטי ביותר בגמר יהיה כמובן בין מאמן ראשל"צ גיא גודס למכבי ת"א, הקבוצה ששחררה אותו רק לפני כמה חודשים במסגרת הפיטורים של נבן ספאחיה. "אם היית אומר לי לפני כמה חודשים שאני אהיה בגמר נגד מכבי הייתי זורק אותך מהצוק", התייחס גודס המאושר לפיקנטריה, "אבל דברים קורים מלמעלה, אלוהים מסדר דברים. זה יהיה פיקנטי, נעשה את הכל כדי לעשות משהו מיוחד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו