"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נחשף: גנרל איראני חוסל בסוריה

מפקד בכיר במשמרות המהפכה נורה למוות סמוך לעיירה בוכמאל שעל גבול עיראק • החשודים המידיים: ישראל, המורדים - ובאופן מפתיע גם הצבא הסורי

,עודכן
הלוויית הגנרל האיראני // צילום: באדיבות בלוג המודיעין אינטיליטיימס // הלוויית הגנרל האיראני // צילום: באדיבות בלוג המודיעין אינטיליטיימס

על דבר אחד כולם יכולים להסכים: גנרל ממשמרות המהפכה האיראניים נורה למוות על ידי חמושים סמוך למעבר הגבול אל קיים במזרח סוריה. מכאן, הכל מסתבך.

האירוע, שהוצנע בתקשורת האיראנית וזכה לתהודה קטנה מאוד מחוץ לה, פורסם על ידי בלוג המודיעין אינטיליטיימס, שתיאר את השתלשלות האירועים. על פי הבלוג, הגנרל האיראני, שהוזכר בשם "חאג' רזה סלמאן", חוסל ביריות אקדח בראשו בעת ששהה באזור התעשייה של אל בוכאמל.

עוד בנושא:

דיווח: 12 חיילי משמרות המהפכה נהרגו בתקיפה הישראלית בסוריה

מפקד משמרות המהפכה: "אנחנו על סף עימות כולל עם האויב"

חשש בירושלים: "איראן תתקוף את ישראל בעימות עם ארה"ב"

בכיר איראני: "לא מעוניינים במלחמה"

על פי דיווחים שונים, הגנרל היה אמון על הקמת מסוך המעבר עבור כוחות הנאמנים לאיראן באזור מעבר הגבול אלקיים, ולהבטיח את המעבר החלק של אנשי מיליציות ומשמרות המהפכה מתוך סוריה לעיראק.

זהותו של הגנרל והיותו חלק מהמערך שמסייע להיבנות הכוחות האיראניים בסוריה מהווה עילה מספקת עבור סימונו כמטרה על ידי ישראל, אך בתקשורת האיראנית נמנעו מלהאשי םאת ישראל, או את ארצות הברית שגם כוחותיה פעילים באזור, בסיוע לכורדים בעמק הפרת.

בתקשורת המקומית הסורי תרמזו דווקא על כיוון שונה מאוד. על פי המפורסם ב"אינטיליטיימס", באתרים מקומיים בסוריה נכתב כי סלמאן הסתבך עם בכירים מקומיים במשטר הסורי, שזעמו על הפקעת הרכוש והרווח ממעברי הגבול על ידי אנשי משמרות המהפכה.

עוד נחשף ב"אינטיליטיימס" כי החיסול בוצע כשברקע חניכת מסוף המטענים ותחילתו של ציר קרקעי עם חשיפת תיעוד של שיירות אוטובוסים ועליהם מאות מאנשי כוחות "הגיוס העממי" בעיראק במסגרת קמפיין תיירותי בשם "האחים של סיידה זיינב" שהוסבר ע"י המיליציות כחלק ממצוות עליה למסגד סיידה זיינב" שבדמשק לרגל במסגרת חודש הרמדאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר