"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"המוסד אחראי להפלת השלטון באוסטריה"

בכיר לשעבר בארגון הביון הפדרלי בגרמניה טוען: השירות החשאי הישראלי קשור לפרסום ההקלטות שהביאו להתפטרותו של סגן הקנצלר היינץ כריסטיאן שטראכה ולנפילת הממשלה

,עודכן
סגן הקנצלר האוסטרי, הנץ כריסטיאן שטראכה // צילום: רויטרס // סגן הקנצלר האוסטרי, הנץ כריסטיאן שטראכה // צילום: רויטרס

מאז הקמת המוסד לפני 70 שנים יוחסו לו שלל פעולות יוצאות דופן, בהן חטיפת אדולף אייכמן מארגנטינה, סגירת החשבון עם עלי חסן סלאמה בביירות וחיסול פתחי שקאקי במלטה. אך לא בכל יום קובע בכיר מודיעין בינלאומי כי ארגון הביון הישראלי אחראי להפלת שלטון במדינה מערבית.

רודולף אדם, המשנה לשעבר של ראש שירותי הביון הפדרליים בגרמניה ודיפלומט שעבד בשירות מדינתו במוסקבה ובלונדון, פרסם מאמר במגזין הפוליטי הגרמני "קיקרו", שבו הוא מעריך את המוסד בפרסום הווידאו המביך של סגן הקנצלר האוסטרי לשעבר ומנהיג מפלגת "החופש" הימנית, היינץ כריסטיאן שטראכה.

עוד בנושא:

אוסטריה: הקנצלר קורץ הודח בהצבעת אי-אמון

קנצלר אוסטריה: הבחירות יוקדמו

אוסטריה: סגן הקנצלר התפטר בשל חשיפת קשרים עם רוסיה

אוסטריה: כל שרי מפלגת החופש התפטרו

כזכור, בסרטון הוקלט שטראכה – בתקופת בחירות לפני כשנתיים – נושא ונותן עם "מקורבת" לאוליגרך רוסי, לכאורה, בתמורה למימון הקמפיין. בד בבד, הוא דן באפשרות לרכישת העיתון "די קרונן צייטונג" לצורך כיסוי אוהד. בעקבות הפרשה שמכונה "איביזה-גייט", הוא התפטר.

את השבוע האחרון פתח הקנצלר האוסטרי סבסטיאן קורץ בצורה טובה עם תוצאה חסרת תקדים חיובית לטובת המפלגה השמרנית בבחירות לפרלמנט האירופי. אולם, כבר אתמול (שני) הוא נאלץ בגיל 32 לעזוב את תפקידו בעקבות הצבעת אי-אמון בפרלמנט בווינה. בניגוד להאשמותיו כלפי ישראל, אדם טוען בטור שכתב כי "ארה"ב לא יכולה היתה לעמוד מאחורי זה כי היא עסוקה לחלוטין בחצי האי קוריאה, איראן וסין". את רוסיה הוא פטר מאשמה בזכות "קשריו הטובים של שטראכה עם מוסקבה".

הנשיא שלח את המדינה לבחירות

הוא הוסיף כי אין שירותי ביון אירופיים שהיו רוצים, או כדאי היה להם, לעשות פעולה כזו. כמו כן, לסין ולמדינות ערב לא נראה שיש עניין בהתערבות בפוליטיקה הפנים-אוסטרית. לדבריו, "כל שנותרה היא מדינה שיש לה את כוח האדם והיכולות הטכניות למבצע כזה ומוטיבציה: ישראל". המוטיבציה, מציין אדם, מגיעה מחששן של קהילות יהודיות באירופה מפני התגברות האנטישמיות והכחשת השואה, שעלולות להוות איום קיומי על מדינת ישראל.

שטראכה, לדעתו של בכיר המודיעין הגרמני, מגלם "אנטישמיות עמוקה ונוהג בטריוויליזציה של מעשי הנאצים". בהקשר לתוצאות הבחירות לפרלמנט האירופי, אדם קובע כי "לישראל יש אינטרס לשרוד מול האיחוד האירופי וניצחון של מפלגות פוליטיות כמו 'החירות' באוסטריה ודומותיה - עלול להוביל את האיחוד לקו ביקורתי נגד ישראל.

בתוך כך, נשיא אוסטריה אלכסנדר ואן דר בלן פיזר היום רשמית את ממשלתו של סבסטיאן קורץ. מי שהתבקש בינתיים לכהן כקנצלר בפועל – עד לבחירות בספטמבר – הוא לא אחר מהארטוויג לוגר, שהחליף את שטראכה בתור סגן הקנצלר של קורץ לפני כשבוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר