"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בנק ישראל: הריבית במשק - ללא שינוי

ללא הפתעות: נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, הותיר את הריבית ברמה של 0.25% • הסיבה להחלטה: ההתמתנות הקלה באינפלציה באפריל והתחזקות השקל

,עודכן
נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון., צילום: אורן בן חקון

בהתאם לתחזיות, ובפעם הרביעית ברציפות מאז נכנס לתפקידו,נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון, הותיר אתהריבית הבין־בנקאיתללא שינוי בגובה של 0.25%.

כזכור, ההחלטה החריגה בשנים האחרונות היתה של ממלאת מקום הנגיד, ד"ר נדין בודו־טרכטנברג, שבהחלטת הריבית היחידה שקיבלה הפתיעה את השווקים ואת הבנקים כשהעלתה ב־26 בדצמבר האחרון את הריבית בישראל ב־0.15% לרמה הנוכחית - 0.25%.

עם השבעתו של פרופ' ירון לתפקידו, ההערכה היתה כי האינפלציה מתמקמת באמצע טווח יעד האינפלציה, בין 1% ל־3%, והגיעה העת להתחיל לייקר את הריבית. גם הריבית בארה"ב התייקרה פעם אחת, למגינת ליבו של הנשיא דונלד טראמפ, והיו הערכות בשוק שיהיו העלאות ריבית נוספות. כעת, לאחר שמדד חודש אפריל הפתיע ועלה בשיעור נמוך מהציפיות, וגם מדדי המחירים הבאים בחודש מאי ובעיקר בחודשי הקיץ יהיו נמוכים יחסית, מסתמנת בלימה באינפלציה בפועל ובציפיות האינפלציה. בתחילת חודש אפריל, עם הצגת דו"ח בנק ישראל השנתי, הבהיר פרופ' ירון כי העלאת הריבית, אם וכאשר תהיה, תהיה מדודה, זהירה ומדורגת.

הערכה שגויה

החלטת הבנק המרכזי האמריקני (הפד) לסגת מתוואי העלאות הריבית ל־2019, ציננה את ההתלהבות גם בישראל מהעלאות ריבית נוספות. 11 אנליסטים, בתי השקעות וחזאים העריכו שהריבית תישאר ללא שינוי. בנק לאומי דווקא העריך שתהיה העלאת ריבית. בבנק ישראל ציינו בין הסיבות להותרת הריבית על כנה כי סביבת האינפלציה נותרה יציבה מעל הגבול התחתון של היעד. עוד נימקו את ההחלטה בכך שהשקל התחזק במונחי שער החליפין האפקטיבי ב־6% מתחילת השנה, וב־1.2% מאז החלטת הריבית הקודמת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר