"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חשד לאירוע אנטישמי חמור בדרום שבדיה: יהודייה בת 60 נדקרה תשע פעמים

על פי כלי התקשורת במדינה, אשתו של מזכיר הקהילה היהודית בהלסינגבורג נפצעה באורח קשה ופונתה לבית החולים • בעקבות זאת הוצבו כוחות משטרה מסביב למבנים של הקהילה היהודית בעיר • ישראלי המתגורר בשבדיה סיפר: "כל הפשע שלה היה שהיא הלכה ברחוב"

,עודכן
העיר הלסינבורג בה אירעה התקרית // צילום: גוגל // העיר הלסינברג שבה אירעה התקרית // צילום: גוגל

חשדלאירוע אנטישמי חמורשהתרחש הבוקר (שלישי) בעיר הלסינגבורג שבדרום שבדיה. יהודייה כבת 60 נדקרה על ידי עובר אורח כשהלכה באזור היהודי שבעיר - ונפצעה באורח קשה מאוד.

בכלי התקשורת בשבדיה דווח כי מדובר באשתו של מזכיר הקהילה היהודית בהלסינגבורג. על פי סוכנות הידיעות השבדית "Aftonbladet" האירוע התרחש בזמן שהאישה הייתה בדרכה לעבודה.התוקף התנפל עליה,דקר אותה תשע פעמים - ונמלט בריצה מהמקום. על פי הדיווחים, האישה נשכבה על הרצפה בעקבות הדקירה והחלה לזעוק לעזרה מהסובבים אותה: "תעזרו לי" באנגלית. לאחר כמה דקות, כוחות סיוע הגיעו לזירה, העניקו לה טיפול רפואי והעבירו אותה לבית החולים.

בשיחה עם "ישראל היום", סיפר ישראלי המתגורר בשבדיה: "מדובר באישה מבוגרת שנפצעה באורח קשה מאוד ונשקפת סכנה לחייה. כל פשעה היה שהיא הלכה ברחוב, בקהילה היהודית".

רון טננבאום, המתגורר גם הוא במדינה, סיפר על המצב באזור דרום שבדיה: "המצב שםחמור מאוד.יש באזור דרום שבדיה ובעיקר סביב מאלמו אנטישמיות קשה. יהודים רבים עזבו את האזור לשטוקהולם וחלקם עלו לארץ. לצערי אישה מבוגרת שילמה על זה היום ונפצעה באורח קשה מאוד".

בעקבות האירוע, המשטרה הגבירה את האבטחה מחוץ לכלל המבנים היהודים בעיר, וכוחות רבים פתחו בחיפושים נרחבים אחר התוקף. להערכת השוטרים, מדובר באירוע על רקע אנטישמי.

בהלסינגבורג חיים מוסלמים רבים וכמה מההפגנות הגדולות ביותר נגד ישראל נערכו באזור. אירועים אנטישמיים בשבדיה מתרחשים בדרך כלל בסביבת העיר והביאו לירידה במספר היהודים המתגוררים בה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר