"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אין להם זמן לחגיגות

לאו מסי וברצלונה חגגו בצניעות את האליפות ה־26 של המועדון אחרי הניצחון מול לבאנטה שלשום • עם כל הכבוד לתואר המקומי, המטרה העליונה של המועדון היא לעבור את ליברפול בחצי גמר הצ'מפיונס, ולזכות בתואר היבשתי לראשונה מאז 2015

,עודכן
צילום: רויטרס // מסי עם דור ההמשך. מרוכזים בליברפול

כשמישהו מוזמן למסיבה אך יודע שלמחרת מצפה לו יום עבודה חשוב בקריירה, בדרך כלל הוא חוגג בלי להשתולל וחוזר הביתה לישון. זה בדיוק מה שעשתה אתמול ברצלונה - חגגה בצניעות את צלחת האליפות ה־26 שלה, ומייד עברה להכנות לצמד המשחקים הקריטי מול ליברפול, במסגרת חצי גמר ליגת האלופות, תואר שבו לא זכתה מאז 2015.

כמו פפ גווארדיולה ולואיס אנריקה לפניו, ארנסטו ואלוורדה קרוב להישג המדהים של "טריפלטה". כל כך קרוב עד שכפי שהזכיר סרג'י רוברטו, רק ארבעה משחקים טובים, שלושה בליגת האלופות ואחד בגמר גביע המלך מול ולנסיה, והטרבל יהיה שלו.

שלשום מול לבאנטה בקמפ נואו לא היו שום הפתעות. מחצית מאופסת, לאו מסי עלה מהספסל וכבש את שער האליפות. שגרה קטלאנית. "היוצא מן הכלל הוא לגרום לכך שיהיה רגיל", היה הסלוגן על חולצות השחקנים כשחגגו את האליפות השמינית ב־11 השנים האחרונות.

בהיסטוריה של בארסה ושל הליגה תהיה נקודה לפני ואחרי לאו מסי. עם כל הכבוד לגווארדיולה, לואיס אנריקה, ואלוורדה, צ'אבי או אינייסטה, ברצלונה זה מסי ולהפך. הארגנטינאי, שזכה בפעם הראשונה בליגה כקפטן, שינה את ההיסטוריה כי ב־15 שנותיו בבוגרים בארסה חגגה 10 אליפויות. השנה היה מעורב באופן ישיר ב־49 מתוך 86 שערי ליגה.

אך כפי שמסי עצמו הודה בפני אוהדי קאמפ נואו בפתיחת העונה, המטרה היא הצ'מפיונס. "הבטחת, אל תשכח", אמר לואיס סוארס לחברו הקרוב. גם ואלוורדה סבור כך וחשב על הבחורים של יורגן קלופ כשהותיר את מסי על הספסל במחצית הראשונה. רק כשהיה צריך אותו, הארגנטינאי נכנס כדי להבקיע את שערו ה־34 וסגר את הסיפור.

איבן ראקיטיץ', אחד השחקנים הכי חשובים בתקופת ואלוורדה, סיכם את הלילה שבו מצד אחד רצו לחגוג ומצד שני לשמור כוחות: "לא אשקר, כבר שתיתי בירה הלילה ואני רוצה אחת נוספת. כשנקום מחר בבוקר, אולי עם כאב ראש, נחשוב רק על הצ'מפיונס".

המאמן ואלוורדה סיכם: "עד עכשיו העונה היא הצלחה אבל אנחנו רוצים עוד. יש תחרויות חשובות נוספות מפרספקטיבה אחרת, אך בליגה זוכה הקבוצה הכי טובה". גם הוא יודע שאי הגעה לגמר במדריד תהיה אכזבה ענקית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר