"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המתקפה הגדולה בתולדות דאעש: מספר ההרוגים בסרי לנקה עלה ל-359

במדינה עדיין נערך מצוד אחר חשודים שברשותם חומרי נפץ, זאת לאחר שנעצרו יותר ממאה חשודים במעורבות במתקפה הקטלנית • בהודו חשפו שמסרו לסרי לנקה מידע על כוונה לבצע את הפיגועים שבועות לפני המתקפה, וכן שעתיים בלבד לפני שיצאה לפועל

,עודכן
צילום: AFP

ארבעה ימים לאחרמתקפת הטרור הקשה בסרי לנקה, עלה מספר הנרצחים בפיגועים ל-359 בני אדם. מדובר ככל הנראה בפיגוע הטרור הגדול ביותר שביצעדאעשמאז ומעולם מבחינת מספר הנרצחים. בפיגוע באזור קרדה שבעיראק ב-2016, לצורך ההשוואה, נרצחו 340 בני אדם,בפיגוע הקטלני במסגד סופי בסינינרצחו 311 בני אדם, ובמתקפה בפריז ב-13 בנובמבר 2017 נרצחו 130 בני אדם. משטרת סרי לנקה מסרה כי עד כה זוהו שמונה מתוך תשעת המחבלים המתאבדים.

כוחות הביטחון המקומיים, בצירוף עם ארגונים בינלאומיים, שבתוכם גם ה-FBI האמריקני, ממשיכים בחקירת המתקפה הקשה, שבוצעה על ידי דאעש כתגובה לפיגועים האנטי מוסלמים בניו זילנד בחודש שעבר. ראש הממשלה רניל ויקרמסינגה ציין שהחוקרים עדיין פועלים על מנת לקבוע את היקף הקשרים של המחבלים בעולם. שגרירות ארה"ב בסרי לנקה אישרה לכי כוחות של ה-FBI נמצאים בשטח כדי לסייע בחקירה.

בימים לאחר הפיגוע מתברר גם גודל המחדל. במשך שבועות ארוכים העבירה הודו מידע מודיעיני חריג במיוחד, שקיבלו באמצעות חקירת חשוד. האיש הצביע על אדם שהכשיר אותו בסרי לנקה מטעם קבוצת קיצונים מקומית. אותו אדם זוהה השבוע כאחד מהתוקפים. בארה"ב ציינו כי לא היה להם מידע קודם על הכוונה לבצע פיגוע, אולם יחד עם זאת הוסיפו שישנם כשלים בהיערכות של סרי לנקה למתקפה.

צילום: AFP

על פי הדיווחים השונים, דלהי העבירה מידע כבר ב-4 באפריל בנוגע לכוונה לבצע פיגועי התאבדות בכנסיות נוצריות או באזורים תיירותיים. האזהרות חזרו על עצמם יומיים, ואף שעתיים בלבד לפני ההתקפות.

הרשויות ציינו כי מספר הנפגעים עלול היה להיות אף גבוה יותר, מכיוון שמלון רביעי היה בין היעדים המקוריים, אולם המתקפה במיקום זה נכשלה. גורמים רשמיים ציינו בנוסף כי מצאו מטען חבלה ליד שדה התעופה הבינלאומי של קולומבו.

צילום: AFP

צילום: AFP

בימים האחרונים נעצרו יותר ממאה חשודים במעורבות בפיגוע, 18 מתוכם במהלך הלילה האחרון. ראש הממשלה הזהיר אתמול (שלישי) כי ישנם עדיין כמה חשודים שמחזיקים חומרי נפץ ועדיין לא נתפסו. אמש פרסם ארגון המדינה האסלאמית תמונה שבה מופיעים לטענתו המחבלים שביצעו את הפיגוע הרצחני, שגבה את חייהם של מאות בני אדם. הממשלה הודיעה ששני ארגונים אסלאמיסטיים נוספים אחראיים לפיגוע – ארגון NTJ וארגון JMI.

רוב ההרוגים והפצועים בפיגועים הם מסרי לנקה, לבד מ-32 זרים, בעלי אזרחות בריטית, אמריקאית, אוסטרלית, טורקית, הודית, סינית, דנית, הולנדית ופורטוגלית. באתרים ברחבי העולם החלו להתפרסם סיפורם של חלק מהנרצחים, ביניהם ילד בן 8, נכדו של פוליטיקאי מבנגלדש. כמו כן נרצחו יזמת אוסטרלית בשם מאניק סוריארצ'י ובתה בת ה-10.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר