"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אברהם הירשזון השתחרר מהכלא: "מודה לקב"ה"

שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון, השתחרר הבוקר מכלא חרמון בגליל, לאחר שריצה יותר מ-3 שנות מאסר בגין עבירות של הלבנת הון ומרמה • עונשו קוצר בשליש על התנהגות טובה • בשל הקלון שהוטל עליו, לא יוכל לכהן בתפקידים ציבוריים בשנים הקרובות

,עודכן
צילום: גיל אליהו/ג'יני // שר האוצר לשעבר, אברהם הירשזון והבן רועי, ביציאה מכלא חרמון

אברהם הירשזון (72), לשעבר שר האוצר וחבר כנסת מטעם מפלגת "קדימה", השתחרר הבוקר מכלא חרמון שבגליל התחתון, בו היה כלוא מאז נדון בבית המשפט המחוזי בתל אביב לחמש וחצי שנות מאסר בפועל.


צילום: עופר פריימן

עם צאתו מהכלא אמר הירשזון: "אני מודה לאנשים שעזרו לי בתקופה הזאת ולוועדת השחרורים שהתחשבה במצבי". הירשזון הודה לקדוש ברוך הוא ואמר כי הוא יחבק את משפחתו.

לפני כחודש נענתה וועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר לבקשתו של הירשזון, לנכות שליש מתקופת מאסרו בגין התנהגות טובה.

הירשזון, אלמן ואב לשלושה, הורשע בחודש יוני 2009, בבית המשפט המחוזי בתל אביב בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, במרמה והפרת אמונים בתאגיד, בהלבנת הון וברישום כוזב במסמכי תאגיד. באותו חודש נדון הירשזון לחמש וחצי שנות מאסר בפועל, שנה מאסר על תנאי ולקנס של 450 אלף שקלים.

ב-1 בספטמבר 2009 נכנס לכלא חרמון לרצות את עונשו. הוועדה בראשותה של השופטת בדימוס אביטל בית-נר, קבעה בהחלטתה כי התנהגותו של הירשזון בכלא הייתה ללא דופי והוא עבר טיפול משמעותי שניתן לעברייני מרמה.

עוד נקבע כי הירשזון איננו מסוכן לציבור אבל בשל הקלון שהוטל עליו על ידי בית המשפט, הוא לא יוכל לשמש בתפקידים ציבוריים בשנים הקרובות. בתקופת ריצוי השליש מחוץ לחומות הכלא, יתייצב הירשזון מדי חודש בתחנת המשטרה ויתנדב לעבודה עם ניצולי שואה במסגרת פרויקט של הרב גרוסמן.

ובעוד השר לשעבר משתחרר לביתו, הוא מתפלל שלא ייאלץ לשוב בקרוב לכלא, לבקר את בנו ברק הירשזון (28) שהורשע בנהיגה בשכרות. גזר דינו של הירשזון הבן, יינתן בבית הדין לתעבורה בתל אביב,

ביום רביעי הבא והפרקליטות ביקשה מבית המשפט להטיל עליו עונש מאסר משמעותי שלא יומר בעבודות שירות ושלילת רישיון הנהיגה שלו לעשר שנים לפחות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר