סין מקפיאה את המכסים על יבוא מכוניות מארה"ב

המכסים נעים בין 5% ל־25% על שורה של מוצרים • נשיא ארה"ב ונשיא סין סיכמו כי ינסו לעצור את ההסלמה של מלחמת הסחר

מכוניות ממתינות לכניסה לסין // צילום: אי. אף. פי

הפשרה במלחמת הסחר? השלטונות הסיניים יאריכו עד למועד בלתי ידוע את הקפאת המכסים הגבוהים על מכוניות אמריקניות וחלקי החילוף הנלווים אליהן. על כך הודיע אתמול משרד האוצר הסיני.

 

"החלטה זו התקבלה בהתאם להסכמים שהושגו בין מנהיגי שתי המדינות בפסגה בשנה שעברה בארגנטינה, על מנת לשמר על האווירה החיובית של המשא ומתן הדו־צדדי בתחומי הסחר והכלכלה", נכתב בהודעה רשמית של משרד האוצר בבייג'ינג. עם זאת, המסמך אינו מציין כמה זמן תהיה ההחלטה תקפה. יש לציין כי מדובר בהארכה של ההחלטה הזמנית שהתקבלה במועצת המדינה הסינית ב־14 בדצמבר האחרון. המכסים נעים בין 5% ל־25% על שורה של מוצרים.  

כזכור, ב־1 בדצמבר אשתקד סיכמו נשיא ארה"ב טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג בפסגת הג'י 20 בבואנוס איירס לעשות מאמצים משותפים להסכם, אשר יאפשר לעצור את ההסלמה של מלחמת הסחר בין שתי המדינות. טראמפ אמר כי הוא הסכים לא להעלות את התעריפים מ־10% ל־25% עבור מוצרים סיניים, שערכם הכולל הוא 200 מיליארד דולר.  

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר