"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחד הפצועים בפיגוע: אב ל-12 מבנימין

הרב אחיעד אטינגר שעומד בראש ישיבת "עוז ואמונה", מאושפז בביה"ח בילינסון במצב אנוש עם פגיעת ראש • ביישוב שבו הוא מתגורר ביקשו להתפלל לרפואתו

,עודכן
הרב אחיעד אטינגר // צילום: נדב גולדשטיין, טי.פי.אס

הרב אחיעד אטינגר, בן 47 ואב ל-12 ילדים, נפצע באורח אנושבפיגוע הרצחנישאירע היום בצומת אריאל שבשומרון. הרב עומד בראש ישיבת "עוז ואמונה" בתל אביב, ומהיישוב עלי שבו הוא מתגורר נמסר: "היישוב מתפלל לרפואתו של הרב אחיעד אטינגר שנפצע הבוקר בפיגוע בצומת אריאל. אנו מבקשים להתפלל לרפואתו של אחיעד בן כרמית".

צילום: דוברות בילינסון

אביעד גזבר, תושב היישוב עלי, חברו ותלמידו של הרב אטינגר, סיפר בשיחה עם "ישראל היום" על הפצוע: "הרב אטינגר הוא סוג של מלאך. כל משימה שהייתה הוא היה מתייצב ועושה אותה בצורה הטובה ביותר", אמר, "הרב חילק את חייו בין עלי לבין דרום תל אביב, שם הקים ישיבה ועמד בראשה. הוא דמות מופת ואין בו טיפת חומריות. תמיד עוזר לכולם ומקבל את כולם בסבר פנים יפות, תוך שהוא מקרב אל קיום תורה ומצוות. הרב צריך נס גדול".

גזבר ציין עוד כי הרב אטינגר הוא גיסו של יוסף טויטו ז"ל, שהיה מפקד כיתת הכוננות של היישוב איתמר, ונרצח בפיגוע באיתמר ב-2002.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

נזכיר כי בפיגוע המשולב הבוקר נהרג אדם אחד, ושניים נוספים נפצעו כתוצאה מדקירות וירי. האירוע החל בשעה 9:45 - אז יצא המחבלמאחת החנויות בצומת אריאל, תקף צעיר בטרמפיאדה וחטף את נשקו. הצעיר נפצע והמחבל או המחבלים החלו לירות לעבר כלי רכב אזרחיים ופגעו באדם נוסף. אחד מכלי הרכב ננטש והמחבלים השתלטו עליו ונסעו לצומת גיתי אבישר, שם נפתחה אש לעבר הצומת - ופצעה צעירנוסף.

הרב אחיעד אטינגר // צילום: נדב גולדשטיין, טי.פי.טס

לבית החולים בילינסון פונו שני פצועים מהפיגוע - אחד במצב אנוש עם פגיעת ראש והשני במצב קשה מאוד עם פגיעה בבטן. פרמדיק מד"א דניאל ויסברג סיפר: "כשהגענו לצומת אריאל הובילו אותנו לגבר כבן 46 שנורה בפלג גופו העליון. הוא היה מחוסר הכרה. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים, שכלל הרדמה והנשמה ופינינו אותו במהירות לבית חולים כשמצבו קשה ויציב".

בעקבות האירוע התנהלוחילופי אשבכפר הפלשתיני בורוקין הסמוך לזירת הפיגוע. מדובר צה"ל נמסר כי כוחות מיוחדים ותגבור הוקפצו לאזור כדי לסייע במרדף וגם נוכח החשש שהאירוע יקרין על אירועים נוספים. המרדף מתבצע בשילוב מאמץ מודיעיני ומבצעי של צה"ל ושב"כ. על פי דיווחים פלשתיניים, הכוחות החרימו מצלמות אבטחה מבתים ומבתי עסק סמוכים לזירה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר