"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאחר השיגור ההיסטורי: עדכון מהחללית "בראשית"

החללית הישראלית, שהמריאה לפנות בוקר, עברה מרחק של 69,400 ק"מ והחלה לנוע חזרה לכיוון כדור הארץ בדרך לסיום ההקפה הראשונה • בעוד יומיים: תמרון ראשון סביב כדה"א • וגם: האתגרים שעומדים בפני החללית בדרך להשלמת המשימה השאפתנית והיכן עוקבים אחרי המסע

,עודכן
שיגור החללית של בפלורידה // צילום: אי.פי.איי // שיגור החללית של בפלורידה // צילום: אי.פי.איי

המסע אל עבר ההיסטוריה נמשך:אחריהשיגור המוצלחלפנות בוקר (שישי) ופריסת רגלי החללית, החלה "בראשית" את המסע לירח. עד שעה 17:00 היא עברה כבר מרחק של 69,400 ק"מ, הגיעה לנקודה המרוחקת בפעם הראשונה, והחלה לנוע חזרה לכיוון כדור הארץ לסיים את ההקפה הראשונה.

המהנדסות והמהנדסים בחדר הבקרה של SpaceIL והתעשייה האווירית ערכו בשעות האחרונות בדיקות מרובות במסלול InOrbitTest וזיהו שבחיישני מעקב הכוכבים, המסייעים בניווט, התגלתה רגישות גבוהה לסינוור על ידי קרני השמש, והנושא נבדק. זו אחת המערכות הכפולות היחידות בחללית, כך שאם יש תקלה, החיישן החלופי יוכל להמשיך לסייע בניווט.

ביום ראשון צפוי להתחיל התמרון הראשון סביב כדור הארץ. אחרי השיגור המוצלח ויצירת הקשר, עדיין נותרו שלושה אתגרים, שיש לעמוד בהם כדי להשלים את המשימה ולהגיע לנחיתה. האחד הוא העמידות של החללית בתנאים הקיצוניים בחלל של קרינה וטמפרטורות גבוהות, ניווט מורכב (ללא GPS) ועוד.

שלב חשוב נוסף הוא לכידת הירח - שבו החללית צריכה לעבור מהקפות של כדור הארץ להקפת הירח. כדי להצליח בתמרון המורכב על החללית להגיע למקום הנכון, בזמן הנכון, במהירות ובכיוון המתאימים, כדי שכוח הכבידה של הירח ילכוד אותה אל מסלול היקפי. האתגר האחרון הינו המורכב ביותר - נחיתה רכה על הירח.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

צפייה בשיגור "בראשית" במפעל התעשייה האווירית ביהוד // צילום: יוסי זליגר

צילום: אלכס פולו

מי שרוצה לעקוב אחרי החללית, או לראות הדמיה של כל המסלול יכול להיכנסלאתר שהוקם למטרה זו. באתר יש גם מונה של הימים, השעות, הדקות והשניות שנותרו עד לנחיתה המתוכננת. החללית הישראלית צפויה להגיע לירח ב-11 באפריל.

גילוי נאות: קרן משפחת אדלסון היא בין התורמים העיקריים לעמותת SpaceIL. משפחת אדלסון היא גם הבעלים של החברה המחזיקה במניות "ישראל היום".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר