מכבי חיפה נלחמת באלימות

בית הדין של ההתאחדות לכדורגל ערכו אמש סיור באצטדיון סמי עופר והתרשמו לטובה מהמאבק של הירוקים נגד מתפרעים • "התרשמנו מהאמצעים החשובים הננקטים ע"י מכבי חיפה" סיפר השופט בדימוס אמנון סטרשנוב

הסיור שנערך בסמי עופר. בבית הדין התרשמו מהפעולות של מכבי חיפה //

בית הדין של ההתאחדות לכדורגל החמיא לא פעם למכבי חיפה על הדרך בה היא מטפלת בהתפרעות אוהדים. חיפה צמצמה את תופעות האלימות בשנים האחרונות כמעט לאפס ואמש הגיעו נשיא בית הדין העליון של ההתאחדות, השופט בדימוס אמנון סטרשנוב יחד עם שאר הדיינים כדי לקבל סקירה מהמועדון על ההיערכות למשחק מבחינת אבטחתית לפני המשחק מול הפועל ת"א. חיפה שוכרת את שירותיה של חברת האבטחה "מטאור", שעובדת גם עם מכבי ת"א ונחשבת לפורצת דרך במלחמה באלימות במגרשים.

לאחרונה אף החלו מאבטחים לענוד על עצמם מצלמות קטנות שתפקידן לתעד את הדברים מקרוב מעבר למצלמות האבטחה המתקדמות באצטדיון סמי עופר. מלבד דייני בית הדין של ההתאחדות, הסיור נערך בהשתתפות מנהלת הליגות, ראשי מכבי חיפה, גורמי האבטחה, הנהלת האצטדיון וגורמים נוספים.

השופט בדימוס סטרשנוב התייחס למה שראה ואמר: ״זה היה סיור מעניין ומרתק במשך כשעתיים בהן קיבלנו סקירות מקיפות על נושאים שונים הקשורים בניהול משחק הכדורגל. הושם דגש על אמצעי האבטחה הננקטים למניעת אלימות, לרבות מצלמות אבטחה, מעקב אחרי אוהדים עבריינים החוזרים למגרשים, תביעות אזרחיות המוגשות על ידי הקבוצה נגד אוהדים מתפרעים ועוד. התרשמנו מאוד מהאמצעים החשובים הננקטים על ידי מכבי חיפה למניעת אלימות, ונראה כי יש מקום לאמץ צעדים חשובים אלה גם בשאר המועדונים ובאצטדיונים. בנוסף, זכינו לצפות במשחק משובח עם הרבה כדורגל טוב״.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר