יובל זוסמן יגיע ל-NBA בקיץ?

בתחזית של האתר The Athletic צופים כי הפורוורד של מכבי ת"א יבחר במקום ה-50 בדראפט הקרוב • בראיון ל'ישראל היום' סיפר מומחה הדראפט ג'ונתן גבעוני: "הוא בחירה לגיטימית לסיבוב השני"

יובל זוסמן (משמאל). היכולת הטובה ביורוליג העלתה את קרנו // יובל זוסמן (משמאל). היכולת הטובה ביורוליג העלתה את קרנו

בזמן שבאירופה נפעמים מהיכולות של דני אבדיה, שהציג יכולת נהדרת במהלך טורניר היורוליג לנוער, יש כאלו שדווקא שמים את הצ'יפים על יובל זוסמן שיהפוך לישראלי הבא בליגת האן.בי.איי אחרי עומרי כספי.

אמש פורסמה באתר The Athletic התחזית הראשונה לקראת הדראפט הקרוב ובה חוזים כי זוסמן ייבחר במקום ה-50 בדראפט. באתר נימקו זאת כשנכתב: "זוסמן היה ה-MVP של אליפות אירופה לעתודה שבה ישראל זכתה ויש לו תפקיד מפתח במכבי תל אביב, קבוצת יורוליג. הוא קולע ב-43 אחוזים מבחוץ, מוסר טוב והוא פרוספקט מעניין מאוד".

כאמור לפני קצת יותר משלושה שבועות ביקר בארץ מומחה הדראפט ג'ונתן גבעוני והתייחס ל'ישראל היום' לאפשרות שזוסמן ייכלל בין 60 הבחירות בקיץ הקרוב, "בחירה לגיטימית בסיבוב השני. עוקבים אחריו כמה שנים באליפויות ובטורנירים של פיב"א וממה שהבנתי יש כמה קבוצות שאוהבות אותו. מה שהוא עושה השנה ביורוליג זה מרשים, לא רואים הרבה שחקנים בגיל שלו שמשחקים ברמה הזאת. המשחק שראיתי מול הפועל אילת היה ברמה מאוד גבוהה שלו".

גבעוני הוסיף על הייחודיות של זוסמן כשאמר: "באן.בי.אי הדבר הכי חשוב זה החוש למשחק, למשל כמו אצל לוקה דונצ'יץ', ולדעתי זה אחד הדברים הכי טובים שיש לזוסמן. חוכמת המשחק שלו והיכולת למסור ולהפוך את השחקנים שלידו לטובים יותר, ולהיות טוב יותר ממה שאפשר לחשוב בצד ההגנתי. הוא חכם מאוד בלי הכדור ואפשר לראות את זה בצורה שבה הוא קורא את המסירות של היריבה וחוטף את הכדורים. אנשי המקצוע באן.בי.אי מחפשים את זה מאוד, במיוחד אצל שחקנים אירופאים".

זוסמן רושם העונה ממוצעים של 3.4 נקודות ביורוליג ו-8.1 נקודות בממוצע בליגה הישראלית, כשהוא מוסיף לכך 3.7 ריבאונדים. המשחק הזכור ביותר שלו עד כה העונה היה בניצחון על צסק"א מוסקבה בתחילת החודש, בו קלע 15 נקודות ללא אף החטא והוסיף לכך שישה ריבאונדים. 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר