"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מכבי א' ומכבי ב'

צד אחד בהנהלת מכבי ת"א יוצר ומתדלק את המחאה: "פדרמן נפגש עם בכירי האוהדים והעביר את האש לחוקי המינהלת" • הצד השני מנסה להוריד את השלטים ומבטיח הודעות גינוי • וביניהם נמצא האוהד המסור ויו"ר המינהלת שמואל פרנקל, שנמאס לו לספוג את האש

,עודכן
אוהדי מכבי ת"א. תלו שלטים בגנותו של וויצ'יץ' // צילום: אלן שיבר // אוהדי מכבי ת"א. תלו שלטים בגנותו של וויצ'יץ' // צילום: אלן שיבר

1.בדיוק לפני חודש, ב־30 בדצמבר, הודחה מכבי ת"א בבושת פנים מגביע המדינה. חלק מזערי מאוהדי הקבוצה הוציא את תסכולו בסיום המשחק על סקוטי ווילבקין, אבל חלק לא מבוטל המשיך להתרעם על כישלונות המועדון הנמשכים תחת שרביטו של ניקולה וויצ'יץ'. משאל שהתפרסם באחד האתרים הצביע על כך ש־79 אחוזים דורשים את פיטוריו.

"דני פדרמן הבין שהקרקע בוערת, לכן יזם מפגש עם בכירי האוהדים ושם העביר את האש לחוקי המינהלת. באותו שלב הם גם שלחו את ניקולה וויצ'יץ' להתראיין לערוץ הספורט כדי להקטין את ליבת האש", אומר בכיר במינהלת הליגה.

בלחצם של בכירי מכבי ת"א טעה יו"ר מינהלת הליגה שמואל פרנקל והסכים להיפגש עם ראשי "גייט 11". בפגישה טען פרנקל להגנתו שהוא בעד ביטול הפיינל פור ויביא לישיבת המינהלת הקרובה את החזרה לסדרות פלייאוף.

אולם פרנקל נדהם כשיומיים אחרי הפגישה, במהלך המשחק עם בודוצ'נוסט, חצו כמה אוהדים את מושבם והגיעו למושבו של יו"ר המינהלת בשער 3 בהיכל בצעקות ובקללות. כוח האבטחה ויו"ר מכבי ת"א שמעון מזרחי, שהגיעו למקום, הדפו את התוקפים. פרנקל הזועם הפנה את כעסו בטוויטר לניקולה וויצ'יץ' ולראיון שהעניק יום לפני כן, ופתח מסכת של שלושה ימים של חילופי האשמות.

2.כאשר נדמה היה שהרוחות שככו ומכבי ת"א רוכבת בחזרה על גל הצלחות ביורוליג, הגיע ביום רביעי הפרסום ב־ONE, שלפיו מכבי עורכת סקר בין אוהדיה אם "יקנו מינוי במקרה שמכבי תפרוש מליגת העל בכדורסל". במינהלת הליגה כמובן רתחו מזעם. בימים אלה הם שוקדים על מכרז שידורי הליגה לעונות הבאות, נתח עיקרי מההכנסות הוא הסכום שאותו הם מקבלים מערוץ הספורט (14 מיליון שקלים העונה) - ואיומיה של מכבי ת"א הם עצם בגרון המו"מ.

ניקולה וויצ'יץ'. אוהדים רבים דורשים את פיטוריו // צילום: אלן שיבר
ניקולה וויצ'יץ'. אוהדים רבים דורשים את פיטוריו // צילום: אלן שיבר

וויצ'יץ'. אוהדים רבים דורשים את פיטוריו // צילום: אלן שיבר

3.פרנקל החליט להשיב במסיבת עיתונאים מיוחדת על טענות מכבי ת"א, אבל בסוף השבוע התחוללה הסלמה נוספת. אוהדי הקבוצה תלו על מושביו של פרנקל בהיכל שלטים בגנותו, לפני המשחק עם פנאתינייקוס. היו"ר זעם וראשי מכבי הבטיחו לו שיתפסו את הפורעים על פי מצלמות האבטחה ויוציאו הודעת גינוי ביום שישי. הודעה לא פורסמה והפורעים לא נתפסו, אבל על פי מקורב למועדון, פרנקל ושמעון מזרחי נפגשו ביום שישי ליישור ההדורים.

4.במוצאי השבת, במשחק מול גליל/גלבוע, המשיכו אוהדי הקבוצה במחאה עם שלטים בסגנון "הפיינל פור הוא ביזיון". במחצית ניצלו האוהדים את המעבר לשער 9 ועמדו עם השלט מאחורי המזכירות. שמעון מזרחי החליט שזה די והותר ,ויחד עם אחד מאנשי האבטחה הוריד את השלט.

האוהדים זעמו. הם מסרו כי "פתחנו את השלט במחצית, ואז שמעון מזרחי הגיע וביקש שנוריד אותו. לאחר מכן הוא משך את השלט וביקש מאנשי האבטחה לא להחזיר לנו אותו". ואז הגיע המשך תגובת האוהדים, שקרעה למעשה את המסכות: "המחאה היא בשיתוף פעולה עם המועדון! ישבנו איתם בחודש האחרון במשך שעות. אנחנו שוקלים אם להגיע בכלל להמשך הליגה". לא צריך פירוש רש"י - צד אחד בהנהלת המועדון מתדלק את המחאה; צד שני מושך את השלטים.

במכבי ת"א טענו שלשום שהם "אינם נגד ביטול כל המגבלות על זרים, אבל מוכנים לקבל כל מתווה שקיים בליגות באירופה ובלבד שלא תהיה התערבות למאמן בניהול המשחק". לדידם, בשנה הבאה, כאשר לקבוצות יהיה מותר לשתף ארבעה זרים על המגרש, גם זה נקרא סוג של חוק רוסי.

5.אתמול עלה פרנקל להתקפה. "בשבועיים האחרונים אני במתקפה אישית מצד מכבי ת"א ובמכבי לא מגיבים", טען ואז ירה: "תמיד במכבי מאשימים את המינהלת בכישלונות שלהם. שיחפשו במקום אחר; מאמנים, שחקנים".

אבל יו"ר מינהלת הליגה לא שכח לשלוח מסר: "ננסה להגיע בקרוב לסיכום על חזרה לסדרות". המשך יבוא.

שמואל פרנקל (משמאל). עולה למתקפה מול מכבי ת"א // צילום:
שמואל פרנקל (משמאל). עולה למתקפה מול מכבי ת"א // צילום:
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר