"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כאן כדי להישאר

אחרי שקיבל מעמד של תושב ארעי, במשרד הפנים ידונו בקרוב בבקשה של אמרה סטודמאייר להעניק לו אזרחות • בהפועל ירושלים מקווים שעד הפלייאוף הוא יוכל להיחשב ישראלי, והשחקן עצמו מפנטז על המדים הלאומיים למרות עברו בנבחרת ארה"ב

,עודכן
סטודמאייר. עבר תהליך גיור בארה"ב // צילום: עודד קרני // סטודמאייר. עבר תהליך גיור בארה"ב // צילום: עודד קרני

המאבק הממושך של אמארה סטודמאייר והפועל ירושלים מתחיל לשאת פירות. משרד הפנים החליט להעניק לכוכב האן.בי.אי לשעבר מעמד של תושב ארעי, וכבר בתקופה הקרובה ידון ראש המשרד אם להעניק לו גם אזרחות.

סטודמאייר עבר בשנים האחרונות הליך גיור בארה"ב, אך הרבנות הראשית בישראל לא הכירה בכשרותו של הגיור ובכך נמנעה קבלת אזרחות מתוקף היותו יהודי. בעקבות זאת השחקן והקבוצה פנו לכיוון אחר וביקשו אזרחות בשל הפעילות הרבה שלו לטובת מדינת ישראל והיהדות ברחבי העולם.

סטודמאייר עצמו אף אמר שכאשר יקבל אזרחות, הוא ישלם מסים כמו כל אזרח במדינת ישראל. שחקן הפנים גם הבטיח לראשי איגוד הכדורסל שיפעל מול האיגוד האמריקני ופיב"א, כדי שיעניקו לו אישור מיוחד לשחק בנבחרת ישראל למרות שבעבר לבש את מדי נבחרת ארה"ב. "אם יש מישהו שיכול להשיג את האישור המיוחד הזה, זה רק סטודמאייר", אמר גורם בענף.

ייתכן שבשל כך גם איגוד הכדורסל הצטרף בחודשים האחרונים למאמצים ופנה בבקשה מיוחדת לשרת התרבות והספורט מירי רגב כדי שתסייע בנושא ותפעיל לחץ על השר דרעי. רגב נענתה לבקשה ובשבוע שעבר שלחה מכתב לדרעי ובו ביקשה "להעניק אזרחות לכדורסלן אמארה (יהושפט) סטודמאייר". ההערכה היא שמכתבה של רגב הוא המסמר האחרון ששכנע את משרד הפנים לעשות את הצעד.

יש לציין כי המעמד החדש עדיין לא יאפשר לסטודמאייר לשחק כישראלי במסגרת החוק הרוסי, אך ההערכה היא שכבר בחודשים הקרובים הוא יקבל את האזרחות, מהלך שעשוי להיות שובר שוויון מבחינה מקצועית, כפי שאירע עם ריצ'רד האוול בעונת 2016/17. המטרה של אנשי הפועל ירושלים היא שסטודמאייר יוכל לעמוד לרשות הצוות המקצועי לקראת הפלייאוף.

כשיצאה ההודעה ממשרד הפנים, היה סטודמאייר בעיצומו של אימון יחד עם חבריו. כשנודע הדבר בסיום האימון בירכו אותו הנוכחים בעברית ב"מזל טוב", והשחקן נראה מאושר. "אני שמח ששר הפנים מר אריה דרעי העניק לי מעמד של תושב ארעי, כצעד נוסף בדרך לקבלת אזרחות במדינת ישראל", אמר, "אני רוצה להודות לו על כך שראה כי הכוונות שלי אמיתיות וכנות".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר