"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"שחטאר רק התחנה הראשונה של סולומון באירופה"
המו"מ החשאי שנמשך יותר מחודשיים • הסירוב לספרטק מוסקבה וגנט • וההבטחה של אבי לוזון: "הקריירה של מנור באירופה תהיה עשירה" • כל פרטי החוזה • הסיפור המלא על עסקת הענק, שתעביר את מנור סולומון לשחטאר דונייצק
צילום: דני מרון // מנור סולומון. העסקה המדוברת נרקמת מאחורי הקלעים במשך כשלושה חודשים

"שחטאר רק התחנה הראשונה של סולומון באירופה"

המו"מ החשאי שנמשך יותר מחודשיים • הסירוב לספרטק מוסקבה וגנט • וההבטחה של אבי לוזון: "הקריירה של מנור באירופה תהיה עשירה" • כל פרטי החוזה • הסיפור המלא על עסקת הענק, שתעביר את מנור סולומון לשחטאר דונייצק

,עודכן

אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, מנור סולומון, שמוגדר על ידי אנשי מקצוע רבים ככישרון הישראלי הגדול ביותר כיום, יעבור בקרוב לקבוצת הפאר האוקראינית שחטאר דונייצק, שבמדיה כבר עבר בדיקות רפואיות אחרי שסיכם עקרונית את תנאיו האישיים.

על פי הסיכום בין הצדדים, סולומון, שרק בקיץ האחרון נבחר על ידי אופ"א לאחד מ־50 הכדורגלנים הצעירים המבטיחים של הארגון, אמור לחתום לחמש שנים בשכר של 320 אלף דולר לעונה, ואתמול בשעות הערב כבר הועברו טיוטות החוזה לנציגיו בארץ.

המרוויחה הגדולה מהעסקה היא כמובן מכבי פ"ת, שצפויה להכניס לקופתה כ־6 מיליון יורו תמורת מכירת 80 אחוזים מכרטיסו של הקשר בן ה־19. המשמעות היא שמהמכירה הבאה, תרוויח פ"ת 20 אחוזים בכל מקרה.

העסקה המדוברת נרקמת מאחורי הקלעים במשך כשלושה חודשים. הכל התחיל כאשר סוכן בינלאומי פנה ישירות ליו"ר פ"ת אבי לוזון, ועידכן אותו על ההתעניינות מצד האוקראינים. בניגוד לכל מיני פניות לגבי סולומון לאורך השנה האחרונה, לוזון הרגיש כי הפעם יש סיכוי אמיתי לסגור עסקה שתתאים לשחקן ובטח למועדון.

מנור סולומון. ההחלטה לסגור מול דונייצק היתה אך ורק כלכלית // צילום: דני מרון

במשך יותר מחודשיים לוזון לא שיתף אף גורם בפרטי העסקה, לא את סוכניו של השחקן ואפילו לא את משפחתו, שרק בשבוע שעבר התבשרה על ההצעה משחטאר. לוזון האמין כי בשקט הזה יוכל למצות עד תום את המו"מ. במקביל, לאחרונה הונחו במשרדי פ"ת שתי הצעות רשמיות לרכישת השחקן - הראשונה מקבוצת הפאר הרוסית ספרטק מוסקבה והשנייה מגנט הבלגית, שתיהן היו מוכנות לשלם על סולומון 4.5 מיליון יורו.

בסופו של דבר ההחלטה לסגור מול דונייצק היתה אך ורק כלכלית.

יש עדיין פרטים טכניים שצריכים להיסגר בין המועדונים לפני חתימה רשמית, וכמובן נושא הצבא, שאליו נגיע מיד, אך בפ"ת סבורים שהעסקה תצא לפועל.

אבי לוזון הסכים לומר ל"ישראל היום" כי "מנור סולומון הוא השחקן הכי מוכשר שנולד בישראל מאז יוסי בניון. אני בטוח שהוא יצליח שם, ובטוח ששחטאר לא תהיה התחנה האחרונה בקריירה האירופית שלו".

בדרך למעמד "עילוי"

בחזרה לעניין שירותו הצבאי של סולומון, שכן אחד התנאים להשלמת העסקה באופן סופי קשורה לשחרורו מצה"ל. בכירים בהתאחדות לכדורגל, שמן הסתם רוצים לראות את סולומון מתקדם ומסייע בעתיד לנבחרת ישראל, הבטיחו לאנשי פ"ת כי יעזרו בכל מה שצריך מול הצבא.

אבי לוזון. בטוח לחלוטין ביהלום שלו // צילום: אודי ציטיאט

עוד לפני שסולומון גוייס התקיים דיון לגביו והובטח לו שאם וכאשר תגיע עבורו הצעה מאירופה צה"ל ידון באפשרות להעניק לו את התואר "עילוי", כפי שקיבל בעבר בן שהר. ההערכות הן כי צה"ל לא יערים קשיים על העברתו של סולומון, והתפתחויות בנושא צפויות בימים הקרובים.

"יש דברים לסגור מול הצבא ועוד כמה דברים אחרים, אבל בסוף הכל יהיה בסדר ותהיה עסקה", אמר מקורב לקשר, שאם אכן יחתום לא יעבור לשחטאר באופן מיידי, משום שהליגה באוקראינה מתחילה רק במרץ.

בפ"ת טרם החלו בחיפושים אחר מי שאמור למלא את החור שישאיר הכשרון הצעיר בהתקפה, אך במסדרונות המועדון הועלה אתמול שמו של אחמד עאבד, שעתידו בהפועל ת"א לא ברור, כאופציה אפשרית לחיזוק.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו