"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הממונה על ההגבלים חוקרת את גוגל

במסגרת דיון שהתקיים בוועדת הכלכלה, הודיעה הממונה על ההגבלים העסקיים כי היא בודקת תלונות לגבי שליטתה של גוגל בשוק הפרסום המקוון • עוד התייחסה הממונה לכניסתה הצפויה של אמזון לארץ והשפעתה על הסוחרים המקומיים

,עודכן
הממונה על ההגבלים העסקיים מיכל הלפרין // צילום: אורן בן חקון

ועדת הכלכלה של הכנסת, המשיכה היום (שני) להכין לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה הממשלתית לרפורמה בחוק ההגבלים העסקיים. התיקון לחוק מבקש למקד את פעילותה של הרשות להגבלים עסקיים, בתחומים שטמון בהם נזק פוטנציאלי לתחרות, ומצד שני להקטין את הנטל הבירוקרטי והרגולטורי שמייצרים מנגנוני הפיקוח כיום.

ח"כ איילת נחמיאס ורבין, שמילאה את מקומו של היו"ר, שאלה את הממונה על הגבלים עסקיים עו"ד הלפרין כיצד התמודדה הרשות עםגוגלופייסבוק בשוק הפרסום המקוון. הלפרין השיבה כי הרשות מעולם לא קיבלה תלונה על פייסבוק, בעוד שלגבי גוגל התקבלו תלונות והן נבדקות באופן ענייני במלא הרצינות.

"צריך לזכור שכל הגורמים הטכנולוגיים מביאים איתם גם חדשנות, גם יצירתיות, גם הרבה דברים מועילים למשק, וצריך להיזהר לא להיכנס למצב שבו תוקפים את הגדולים רק כי הם גדולים. אם הגדולים יעשו דברים לדחוק את הקטנים - אנחנו נהייה הראשונים להיות שם", אמרה הלפרין.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, אמר כי הממונה על רשות ההגבלים העסקיים חרגה מתפקידה כשהצהירה שהיא מזמינה אתאמזוןלישראל, בטרם היא מבינה את ההשלכות של המהלך. "יש פה חריגה מסמכות וזה מצביע על מה שיכול להיות אם רשות ההגבלים תיהפך לרשות התחרות", אמר.

הממונה הלפרין השיבה לטענות ואמרה כי היא לא הזמינה את אמזון להיכנס לשוק הישראלי ואמזון לא מחכה להזמנה כזו, אבל השקפת העולם של הרשות היא שגורמים שרוצים להיכנס לשוק הישראלי זו ברכה, גם אם זה מקשה על אנשים שזה היה להם נוח לחיות פה בלתי מאוימים", רמזה הממונה רמז עבה לכיוון גופי המסחר אותם מייצג לין.

עם זאת הוסיפה הלפרין: "אמזוןהיא גוף גדול וחזק, כמובן שאם היא תנצל את כוחה לרעה, כדי לדחוק עסקים קטנים אנחנו נהייה הראשונים להסתער עליה בעניין הזה, אבל אמזון תביא ברכה צרכנית ואנחנו מאוד היינו רוצים לראות את כניסתה לשוק הזה", ציינה הלפרין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר