"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מזמינים נערות ליווי באינטרנט": עיריית אמסטרדם תסגור את רובע החלונות האדומים

האטרקציה התיירותית המזוהה עם העיר נסגרת בשל מעבר לקוחות לאינטרנט ומטרדי הרעש של התיירים ברובע העתיק

,עודכן
רובע החלונות האדומים באמסטרדם, צילום: רויטרס

אחת מהאטרקציות התיירותיות המזוהות עם אמסטרדם, תיסגר ככל הנראה במהלך השנה הבאה. "רובע החלונות האדומים" במרכז העיר ייסגר, והנערות העובדות בו יופנו לבית מלון באזור אחר שיוכשר עבורם. הרובע, שנהנה מהמדיניות הסובלנית של הולנד לזנות, קיים כבר כ-200 שנה.

"אנחנו בעידן שיותר ויותר אנשים מזמינים נערות ליווי מהאינטרנט, וחדרים 'אדומים' רבים ברובע שוממים במהלך היום", הסבירו בעירייה. באמסטרדם מנסים זה שנים לסגור את תעשיית המין הוותיקה ברובע, שתנועת התיירים הכבדה שבו משבשת את חייהם של סוחרי ותושבי האזור.

"נתאים לנערות העובדות מלון, ובו תהיה בכל חדר כפתור לאזעקה, מצלמות ואפילו כספת ללקוחות", אמרה חברת מועצת העיר, פנקה רוזמה. "רוב התיירים באזור רק מצלמים את הנערות בחלונות. נוכל למנוע מהן את ההשפלה הזאת ולתת להן תנאי עבודה בטוחים וטובים".

רוזמה מודעת לכך שהצעד עלול להוריד דרסטית את מספרי התיירים במרכז העיר, אך היא בטוחה שלטווח הארוך המהלך ישתלם. "האם זו האטרקציה איתה אנחנו רוצים למשוך תיירים? האזור יתפתח לאפיקים תיירותיים אחרים", אמרה.

רובע החלונות האדומים, "דה ואלן" (החומות), מאכלס כ-300 בתי בושת בהם עומדות הנערות מול חלונות המוארים באור אדום, ומציעות את גופן. תעשיית המין ברובע החלה במאה ה-18, בשל קרבתו של הרובע לנמל. רבעים אדומים דומים נמצאים בערים נוספות בעולם, אולם זה של אמסטרדם נחשב לוותיק ביותר ולמפורסם ביותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר