תואר ראשון: מכבי ראשל"צ זכתה בגביע ווינר

הכתומים זכו בגביע היוקרתי אחרי 66:78 על הפועל ב"ש - התואר הראשון של צביקה שרף בכדורסל הישראלי אחרי 21 שנים • קמרון לונג להט עם 24 נקודות, העולה החדשה חזרה לקרקע

צילום: אלן שיבר // מכבי ראשל"צ חוגגת זכייה בגביע ווינר, הערב בבית מכבי

מכבי ראשון לציון זכתה הערב (חמישי) בגביע ווינר אחרי שניצחה בגמר גם את הפועל ב"ש ועם 66:78 מרשים הבטיחה לעצמה את התואר השלישי בחשיבותו והרבה ביטחון לקראת פתיחת העונה.

הקבוצה של צביקה שרף לקחה את הגביע בסטייל. בשמינית היא הביסה את בני הרצליה, ברבע היא ניצחה את סוללת הכוכבים של מכבי תל אביב ובחצי הקורבן היה הקבוצה האומללה של עודד קטש והפועל ירושלים. בסך הכל ניצחו הכתומים בטורניר ב-11.7 נקודות בממוצע. 

מדברים הרבה, ובצדק, על סוללת הישראלים בראשל"צ, ושכחו קצת את קמרון לונג. הגארד שחזר בקיץ לקדנציה שנייה בעיר היין, הוא השחקן הכי פחות מוערך בכדורסל הישראלי. הממוצעים שלו בטורניר עמדו על 18.7 נקודות, 7 אסיסטים ו-4.7 ריבאונדים והוא נבחר לשחקן המצטיין בטורניר. איך בראד גרינברג ומכבי אשדוד לא עשו יותר כדי להשאירו?

במשחק הזה איגור קולשוב וכל הלהקה הראו גם חוזק מנטלי שמבשר טובות לקראת העונה שבפתח. אחרי שני המשחקים הקודמים בהם ניצלו בצורה יפה את עמדת האנדרדוג, הפעם הם גם עמדו יפה במבחן הפייבוריטיות ועמדו בלחץ מול הקהל הביתי.

איגור קולשוב חוגג תואר ראשון, ערב בבית מכבי. נפצע ברבע הראשון // צילום: אלן שיבר

צביקה שרף, שזכה בתואר ראשון בישראל אחרי 21 שנים וראשון בכלל מאז 2011 וגם הוסיף לראשונה את גביע ווינר לארון התארים העמוס שלו, יודע שלמרות המחמאות והכדורסל המרהיב, השנים האחרונות מראות שהצלחה בטורניר קדם העונה היא לא ערובה להצלחה גם בעונה עצמה. תשאלו את עירוני נהריה שהגיעה בעונה שעברה לגמר ובסופו של דבר כמעט ירדה ליגה.

אלונה ברקת הגיעה גם היא לבית מכבי וראתה את קבוצת הכדורסל של העיר חוזרת לפרופורציות אחרי שלושה ניצחונות יפים. הקבוצה של רמי הדר שומרת טוב וגם מגובשת יחסית לשלב המוקדם של העונה, אבל הסגל הקצר, בעיקר בגזרה הישראלית, עלול לעמוד לה לרועץ. בלי עוד רכש משמעותי, הקבוצה מבירת הנגב עשויה להילחם בתחתית. מישהו מוכן לבקש עזרה מאלונה?

מכבי ראשל"צ: לונג 24 (39 דקות, 3-6 לשלוש, 9-10 מהקו, 7 ריבאונדים, 4 אסיסטים), סטיבנס 13 (6-10 מהשדה, 6 ריבאונדים), בלייזר 10 (3-4 לשלוש, 8 ריבאונדים), קולשוב 9 (1-14 מהשדה, 6-8 מהקו, 12 ריבאונדים, 4 אסיסטים), רייט 8 (3-9 מהשדה, 5 אסיסטים), שגב (6 ריבאונדים) ואריאל 6 כ"א, וויבר 2. 

הפועל באר שבע: ברון 21 (4-11 לשלוש, 9 ריבאונדים), כריסטון 12 (10 ברבע האחרון, 4-10 מהשדה, 4 אסיסטים, 4 איבודים), ווריק 11 (3-10 מהשדה, 6 ריבאונדים), סווינג 10 (1-7 לשלוש), אייזנהארט 6 (3-3 מהשדה), דונאלדסון 4, קולמן 2. 

צביקה שרף בפעולה, הערב בבית מכבי. הכתומים ברחו כבר במחצית הראשונה // צילום: אלן שיבר

מהלך המשחק

העולה החדשה פתחה חזק כאשר ווריק קולע את 4 הנקודות הראשונות במשחק, אבל סטיבנס שבר את הקרח בראשל"צ עם הסל הראשון, הוסיף דאנק במתפרצת אחרי שלשה של קולשוב ושגב קבע כבר 4:11 באמצע הרבע הראשון. סווינג קטע בצורת של שבע דקות עם שלשה משלו, לונג לא הרים ידיים וחתם את הרבע ביתרון 7:15 לראשל"צ.

שחקני מכבי ראשל"צ. רבע שני נהדר // צילום: אלן שיבר

גם הרבע השני היה בשליטה מוחלטת של הכתומים, שפתחו עם שלשות של לונג ואריאל, שגם הוסיף 3 קליעות עונשין וקבע יתרון 7:24. ברון קלע סל ראשון לאדומים אחרי כמעט 13 דקות ומיד רשם גם את השני. 7 נקודות של לונג המצוין ושלשה של בלייזר הגדילו ל-16:34. כריסטון ורייט, עלו על הלוח עם סלים בצבע ולונג קבע 21 הפרש. בלייזר ולונג הלוהט חתמו את המחצית ביתרון מבטיח, 21:45 לראשל"צ.

מכבי ראשל"צ חוגגת על חשבון הפועל ב"ש, הערב בבית מכבי // צילום: אלן שיבר

ברבע השלישי, שלשה של ברון הורידה את ההפרש ל-46:30. בלייזר עשה סוף לרצף ההחטאות מהשדה עם שלשה במעבר, אבל ברון מיד ענה לו, הוסיף אסיסט יפה לדונאלדסון ואחרי טכנית לחובת שרף צימק ל-49:38. קולשוב מהקו הגדיל ל-16, אבל ברון עצר את המומנטום בשלשה, 56:43 לראשל"צ אחרי 30 דקות.

הקהל של מכבי ראשל"צ. הריחו תואר כבר מהרבע הראשון // צילום: אלן שיבר

ברבע המכריע, סטיבנס הגדיל ל-45:61. סווינג הצליח לצמצם קלות עם 4 נקודות רצופות ו-ווריק צימק ל-63:52. דונאלדסון הורחק בעבירה בלתי ספורטיבית ושלשות של ברון וכריסטון הורידו לחד-ספרתי, 66:58. כריסטון הלוהט קלע שלשה נוספת אבל איבד בהתקפה הבאה. ברון קלע 1 מ-2 מהקו, רייט בסל נוסף ודאנק של סטיבנס סגרו עניין, 66:78 בסיום למכבי ראשל"צ.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר