"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קן לואץ': "הגדרת האנטישמיות - בגידה בפלשתינים"

במאי הסרטים הנודע תוקף את הסעיפים המגדירים ביקורת מסוימת על ישראל כאנטישמית - בכללם התייחסות למדינת ישראל כאל מיזם גזעני

,עודכן
קן לואץ' // צילום: REUTERS

במאי הסרטים הבריטי הנודע ופעיל ה-BDS אומר שאימוצה המלא שלהגדרת האנטישמיותעל ידי הנהגת מפלגת הלייבור מהווה "בגידה בפלשתינים", וכי ההגדרה משמשת ככלי לתקיפת השמאל.

פעילי שמאל קיצוני נוספים מסביבתו של מנהיג הלייבור,ג׳רמי קורבין, יוצאים הבוקר בהתקפה מתוזמרת על החלטת הוועד הפועל הלאומי של הלייבור אתמול לאמץ את הגדרת האנטישמיות במלואה, עם הסעיפים המגדירים ביקורת מסוימת על ישראל כאנטישמית - בכללם התייחסות למדינת ישראל כאל מיזם גזעני.

ג׳ורג׳ האלוויי, מבכירי תנועת הסולידריות עם הפלשתינים בממלכה המאוחדת וממקורביו של קורבין, הגיב על אימוץ הגדרת האנטישמיות בציוץ: ״אין להאשים את ג׳רמי קורבין בבגידה המביישת הזו בעם הפלסטיני. זה יום כלימה נוסף שאותו יש לצרף לפשעים הבריטיים הרבים נגד הפלשתינים. אלה שאפשרו זאת ייזכרו בהיעדר כבוד״.

יש הרואים בדברים אלו קריאה של מחנה קורבין לנקום בתומכי ההגדרה באמצעות הרחקתם משורות המועמדים של המפלגה בבחירות קרובות.

לואץ׳ קיבל לפני שנים ספורות מפסטיבל הסרטים של ברלין - אחד משלושת פסטיבלי הסרטים החשובים בעולם - פרס על "מפעל חיים ואישיותו" למרות פעילותו למען קידום החרמת ישראל. מאז קבלת אותו פרס, חלה ירידה משמעותית במספר הסרטים הישראליים שמוזמנים לפסטיבל ברלין וגורמים בעולם הקולנוע הגרמני מדברים על ״חרם דה פאקטו״ מצד פסטיבל ברלין בהשראתו של קן לואץ׳. פסטיבל ברלין ממומן על ידי ממשלת גרמניה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר