המפסידים והמנצחים: סיכום קיץ 2018 בקופות

הקיץ שעבר היה העגום ביותר בהוליווד בעשור האחרון מבחינת הכנסות בקופות • אולם נתוני הסיכום של הקיץ הנוכחי משמחים את הוליווד: הכי גבוה זה שני עשורים • שני הסרטים הכי רווחיים: "הנוקמים: מלחמת האינסוף" ו"משפחת סופר על 2"

הכנסות גלובליות של יותר משני מיליארד דולר. "הנוקמים: מלחמת האינסוף"

קיץ 2018 רשם בקופות נתונים מבשרי טובות להוליווד. בעוד הקיץ שעבר הסתיים בקול ענות חלושה ועם הכנסות שהיו הכי נמוכות בעשור האחרון, עונת שוברי הקופות השנה רשמה צמיחה בהכנסות של כ־14 אחוזים - הנתון הגבוה ביותר זה שני עשורים.

התקשורת האמריקנית הכתירה את עונת שוברי הקופות החולפת כהצלחה, גם מהבחינה הכלכלית וגם מבחינת התוכן, ששיקף מגוון חברתי, אתני ומגדרי על המסך הגדול. 

הנתונים הסופיים של ההכנסות מסרטי הקיץ עוד לא פורסמו, אבל על פי התחזית של אתר דדליין וחברת המדידה והאנליטיקה במדיה comScore מדובר על סכום של כ־4.8 מיליארד דולר. הפעם האחרונה שבה שוברי הקופות של הקיץ הכניסו סכום כזה היתה ב־2013.

הכנסות הקיץ הקודם עמדו על 3.7 מיליארד דולר, זאת למרות הצלחות קופתיות אדירות כמו "וונדר וומן" ו"שומרי הגלקסיה 2". לעומתם היו סרטים עתירי תקציב שנחלו כישלון בקופות, ובהם "רובוטריקים 5", "המומיה" ו"קינג ארתור".

קיץ 2018 התחיל בארה"ב כבר בסוף אפריל עם היציאה המוקדמת של "הנוקמים: מלחמת האינסוף", שרשם את הפתיחה הגדולה ביותר בהיסטוריה בארה"ב עם 258 מיליון דולר (640 מיליון דולר ברחבי עולם). כרגע הוא מדורג כסרט הרביעי הכי רווחי בהיסטוריה עם הכנסות גלובליות בסך יותר משני מיליארד דולר. 

סרט מצליח נוסף של דיסני שיצא הקיץ היה המשכון האנימציה "משפחת סופר־על 2" מבית פיקסאר, שהכניס 602 מיליון דולר והפך לסרט האנימציה הרווחי אי פעם בארה"ב, והשני הכי רווחי בעולם אחרי "לשבור את הקרח". סרט נוסף של דיסני (מבית מארוול קומיקס), "אנטמן והצרעה", הכניס במצטבר 214 מיליון דולר - עוד הצלחה גדולה. 

אכזבה נרשמה דווקא בסרט "סולו: סיפור מלחמת הכוכבים", שלא עמד בציפיות הכלכליות וגרם למערך סרטי לוקאס להעריך מחדש את עתיד התאגיד.

הצלחות קופתיות בולטות נוספות הקיץ היו "עולם היורה: נפילת הממלכה", עם הכנסות של 415 מיליון דולר, ו"דדפול 2", עם הכנסות של 318 מיליון דולר. טום קרוז, שבשנה שעברה כשל עם "המומיה", הוכיח הקיץ כי כוחו עדיין במותניו: "משימה בלתי אפשרית: התרסקות", הסרט השישי בסדרה, הכניס עד כה 205 מיליון דולר, וגם קצר שבחים מהמבקרים.

סרטי קיץ 2018 היו הצלחה לא רק בקופות אלא גם בייצוג המגוון שהם הביאו למסך. כך, למשל, "אושן 8" הביא נשים לקדמת המסך. הגרסה הנשית לסדרת הסרטים עם ג'ורג' קלוני ובראד פיט, בכיכובן של סנדרה בולוק וקייט בלאנשט, הכניסה עד כה 139 מיליון דולר. הסרט "עשיר בהפתעה", שכל שחקניו הם ממוצא אסיאתי, נמצא בראש טבלת שוברי הקופות כבר שלושה שבועות והכניס עד כה יותר מ־100 מיליון דולר. 

בין המפסידים הגדולים של הקיץ אפשר לציין שני כוכבי קופות גדולים: דוויין "דה רוק" ג'ונסון, שכשל עם הסרט "גורד שחקים", והשחקנית הקומית מליסה מקארת'י, שכיכבה בשני סרטים כושלים: "חיי המסיבה" ו"בובה של רצח".

בתעשיית הקולנוע חגגו את נתוני ההכנסות של הקיץ. דובר ההתאחדות הלאומית של בעלי בתי הקולנוע בארה"ב, פיל קונטרינו, אמר כי "ההנחה שהסטרימינג גרם לדעיכה בכמות הקהל שמגיע לבתי הקולנוע היתה מוגזמת לחלוטין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר