"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שינוי מדאיג: הצמיחה ברבעון השני - 2% בלבד

אחרי 4.8% ברבעון הראשון, הלמ"ס פרסמה נתונים עגומים על הרבעון השני • "אין ספק שהמשק עדיין נמצא במקום טוב, אך הנתון האחרון הוא סנונית ראשונה להידרדרות במצב"

,עודכן
עלייה מתונה בצריכה הפרטית

נתוני הצמיחה של הרבעון השני שפורסמו היום (חמישי) מצביעים על ירידה חדה, בהשוואה לרבעון הראשון של השנה. "אין ספק שאת הירידה ינסו קברניטי הכלכלה לתרץ בכך שהרבעון הראשון היה מוטה מנתוני יבוא מכוניות אסטרונומיים, אבל צמיחה של 2% היא נמוכה מאוד למשק המקומי ומסמנת בעיה הולכת ומתקרבת, בלי קשר לתוצאות הרבעון הקודם", כך אומר שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי לשוק המקומי בקבוצת פיוניר.

"הצריכה הפרטית ממשיכה להיות הגורם המוביל ליצירת צמיחה במשק, אך גם בתחום זה נראים סימני האטה. הנתון שצריך להדאיג ביותר את קברניטי הכלכלה הוא שאחד ממנועי הצמיחה העיקריים, השקעות בנכסים קבועים, היה ללא שינוי", אומר בן אריה.

לדבריו, "בהסתכלות קדימה אין ספק שהמשק עדיין נמצא במקום טוב, אך הנתון האחרון הוא סנונית ראשונה להידרדרות במצב, כך שיהיה בעיה להציג נתוני צמיחה דומים לאלה שהורגלנו להם בשלוש השנים האחרונות".

בשווקים מעריכים שבשל כך השקל עומד להגיב בחולשה מול הדולר - מה שיסייע לכלכלה לחזור לקצב צמיחה סביר יותר. הניחוש של בן אריה בדבר התירוץ של קברניטי המשק לנתונים היה סביר מאוד. בהקשר לנתונים שהצביעו על עליית מחירי הדיור, שר האוצר משה כחלון כתב בחשבון הפייסבוק שלו: "נתון כזה או אחר לא ישנה מגמה שלמה של ירידת מחירים. דבר אחד ברור ובטוח, אנחנו בדרך הנכונה, ובשנה החולפת, לראשונה זה יותר מעשור, מחירי הדיור שינו את כיוונם". אבל נתון זה או אחר משנים מאוד, ומכלול הנתונים מצביעים על האטה בהשקעות, שקשורה גם לתוכנית הדיור ההרסנית של האוצר - תוכנית מחיר למשתכן.

לאחר שהתקרבנו ברבעון הראשון של השנה לקצב צמיחה גבוה של 4.8% בשנה, בעיקר בשל עלייה משמעותית ביבוא הרכב, נעצרה הצמיחה במשק ברבעון השני ונחתכה כמעט במחצית ל־2% בלבד. לפי הלמ"ס, העלייה בתוצר ברבעון השני השנה משקפת עלייה בהוצאה לצריכה פרטית (0.5%) וירידות בהוצאה לצריכה ציבורית (5.2%), ובהשקעות בנכסים קבועים (6.6%).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר