"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
חבל הצלה לטורקיה? קטאר תשקיע 15 מיליארד דולר
טורקיה מתמודדת בימים אלה עם קריסת המטבע שלה בעקבות המתיחות עם ארה"ב • עיקר הכסף יוזרם לבורסה ולבנקים הטורקיים
אמיר קטאר, תמים בן חמד אל-תאני| צילום: רויטרס

חבל הצלה לטורקיה? קטאר תשקיע 15 מיליארד דולר

טורקיה מתמודדת בימים אלה עם קריסת המטבע שלה בעקבות המתיחות עם ארה"ב • עיקר הכסף יוזרם לבורסה ולבנקים הטורקיים

,עודכן

קטאר התחייבה להזרים 15 מיליארד דולרלכלכלה הטורקית, כך דיווחה היום (רביעי) סוכנות רויטרס. לפי הדיווח, עיקר הכסף יוזרם לבורסה ולבנקים הטורקיים.

צילום: Retures

ההסכם על השקעת העתק הושג בפגישה שנערכה בין אמיר קטאר, תמים בן חמד אל-תאני לנשיא טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן באנקרה. טורקיה מתמודדת בימים אלה עם קריסת המטבע שלה בעקבות המתיחות עם ברית נאט"ו וארצות הברית.

הלירה הטורקית נחלשה בכ-40% אל מול הדולר מתחילת השנה. כל זאת על רקע החשש מפני הורדת ריבית קרובה למרות האינפלציה הגבוהה.

טורקיה וקטאר שומרות על יחסים קרובים בשנים האחרונות. ארדואן הביע בעבר תמיכה באמיר קטאר במשבר הדיפלומטי בו ניתקו סעודיה ומדינות נוספות את היחסים הדיפלומטיים בעקבות טענות כי האמירות מימנה טרור.

דוברו של ארדואן, איבראהים קאלין, שיבח את היחסים בין המדינות בציוץ בטוויטר וכתב כי "יסודות הכלכלה הטורקית נותרו איתנים, ואנו נתחזק עוד יותר".

בעקבותמכסי המגןשהטיל הנשיא דונלד טראמפ על אלומיניום ופלדה המיובאים מטורקיה, חתם היום הנשיא ארדואן על צו להעלאת מכסים על מוצרים המיובאים מארצות הברית. ביניהם: מכוניות, אלכוהול, פחם, אורז, מוצרי קוסמטיקה וטבק.

המשמעות היא שמחירי מוצרים מתוצרת אמריקנית יתייקרו בעשרות אחוזים בטורקיה. כך למשל תעריף המכוניות האמריקניות יעלה ב-120%, תעריף אלכוהול יעלה ב-140% והטבק המיובא מארצות הברית יתייקר ב-60%. גם המכסים על אורז, פחם ומוצרי קוסמטיקה יוכפלו.

בין ארה"ב לטורקיה שוררת מחלוקת בנוגע למעצרו שלהכומר האמריקנימצפון קרוליינה ששהה בכלא הטורקי למעלה משנה וחצי. הנשיא טראמפ דרש לאחרונה את שחרורו לאלתר ממעצר בית, ונתקל בסירוב גורף מצד טורקיה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו