סכנת ביטול הארוויזיון תלויה ועומדת? ל''ישראל היום'' נודע כי נכון להיום בצהריים (שלישי) אין עדיין הסכמות חתומות בין התאגיד למשרד האוצר שיאפשרו את קיום האירוע בישראל. גורם בתאגיד מסר כי "נכון לשעה זו משרד האוצר עוד לא החזיר תשובה למתווה לפתרון שהצענו".
גורם בתאגיד אמר ל'ישראל היום" כי גוף השידור הציבורי העביר למשרד האוצר את הסכמתו לפיה התאגיד ייקח הלוואה לצורך מימון האירוויזיון בישראל וכך יוכל להעביר סכום של כ-50 מיליון שקלים (כ-12 מיליון יורו) ערבויות לאיגוד השידור האירופי EBU - והמדינה תתחייב שאם הערבויות האלה יחולטו בגלל אירוע חיצוני, היא תפצה על כך את התאגיד.
אמש אמר ל"ישראל היום" איש יחסי הציבור אלון אמיר, המקורב לגורמים באיגוד השידור האירופי כי "כשדיברתי עם בכירים ביותר באיגוד, נאמר לי חד משמעית שאירוויזיון 2019 יתקיים כמתוכנן בישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו