זנב לאריות: מכבי פ"ת שינתה פאזה

אחרי העונה החולפת מכבי פ"ת החליטה לשנות גישה • לא עוד תקציב מנופח ומשכורות עתק לזרים, אלא תקציב שפוי ורכש חכם, שאיתו אפשר לעמוד במטרה ולהגיע לפלייאוף העליון • גידי קאניוק חתם רשמית ויוכל לשחק הערב מול הפועל ת"א

צילום: אלן שיבר // שחקני מכבי פ"ת. אלישע לוי מחפש שחקנים שיוכלו להיכנס מיידית להרכב

העונה החולפת גרמה ליו"ר מכבי פ"ת אבי לוזון לשנות גישה. הוא הבין שתקציב מנופח ומשכורות עתק לשחקנים זרים לא בהכרח ישיגו לו מקום בפלייאוף העליון, ולכן המלאבסים חזרו לתקציב שפוי ולמשכורות שתואמות את מדיניות המועדון. גם כך, מאמינים בפ"ת, שהמאמן אלישע לוי יצליח לשחזר את ההצלחה מלפני שנתיים ולסיים את העונה הסדירה בין שש הראשונות.

הסגל של לוי עדיין לא הושלם. בקיץ נחתו בקבוצה שחקנים בעלויות לא גבוהות, דוגמת דידייה ברוסו, גל שיש, פאדי זידאן, דניאל כהן ולירן רוטמן (חזר מהשאלה). גידי קאניוק, שאמור לחתום היום אחרי שפחטקור העבירה את טופס ההשאלה שלו, לא צפוי להרוויח את הסכומים שהרוויח במכבי ת"א, וניסיון להחתים את שוער נבחרת איסלנד לשעבר, אוגמונדור כריסטינסון, לא צלח.

שחקני מכבי פ"ת. שינו גישה // צילום: אלן שיבר

למעשה, מאז הגעתו, לוי לא צירף חיזוק (כל השחקנים שהוזכרו הגיעו באישורו של המנהל המקצועי עומר גולן; ש"א), למעט גידי קאניוק, שחתם היום על החוזה ויוכל לשחק כבר הערב מול הפועל תל אביב. הסיבה לכך היא שהמאמן מעוניין לצרף רק שחקנים שיוכלו להשתלב מיידית בהרכב, ולא סתם להרחיב את הסגל.

סולומון בדרך לאירופה?

העמדה שפ"ת נואשת לחיזוק בה היא כמובן עמדת החלוץ. במהלך מחנה האימונים וגם בגביע הטוטו נגד אשדוד (ואולי גם הערב נגד הפועל ת"א) הוצב לידור כהן כחלוץ מטרה. למרות שהוא הציג יכולת טובה, ברור שמדובר באלתור, ובמלאבס השקיעו לאחרונה את מירב המאמצים במציאת חלוץ זר.  

לקבוצה הוצעו לא מעט שחקני התקפה זרים - אחד היה איטי, אחד מבוגר, ומי שכן מצא חן בעיניי הצוות המקצועי היה החלוץ השבדי ג'יירמו מולינס, ששיחק אשתקד בפנאתינייקוס. בפ"ת קיוו שיצליחו לעמוד בתנאי השכר של מולינס, שעליו קיבלו המלצות מעומרי אלטמן, אך מהר מאוד הבינו שהחלוץ מרוויח מאות אלפי יורו בעונה ולבסוף הוא חתם במאלמו. 

גידי קאניוק. ישחק הערב מול הפועל ת"א // צילום: עמי שומן

לאחרונה המצב קצת השתנה, ובמועדון מאמינים שהאקס גיא מלמד, שלא נמצא בתוכניות של הפועל ב"ש, יגיע בהשאלה, גם בזכות הקשרים הטובים בין אלונה ברקת לאבי לוזון. "היה לנו קשה הקיץ, כי השוק באופן כללי היה גרוע", אמרו בפ"ת, "לא היו יותר מדי עסקאות, כי כל השחקנים הטובים בקבוצות הגדולות, אבל תהיה לנו קבוצה שבהחלט יכולה להגיע לפלייאוף העליון".

בהנחה שיגיע בקרוב חלוץ, וייתכן שגם קשר אחורי, מה שעשוי לפגוע מקצועית בקבוצה יהיה עזיבה של מנור סולומון. גלעד ורונן קצב, סוכניו של השחקן, שנכלל ברשימת 50 הצעירים המבטיחים של אופ"א, מחפשים לו קבוצה באירופה, ולאחרונה הוא זוכה להתעניינות מצד אתלטיקו מדריד ובנפיקה. "יש סיכוי גדול שמנור יעזוב את פ"ת הקיץ", אמרו בסביבתו של השחקן, שתג המחיר שלו נע בין 5 ל־7 מיליון יורו. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר