"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פולין: הממשלה תוכל להחליף את נשיאת ביהמ"ש העליון

הסנאט אישר את הצעת התיקון לחוק המאפשרת למפלגת השלטון השמרנית־לאומית למנות את נשיא ביהמ"ש העליון • באיחוד האירופי מגנים, ופתחו בהליך יוצא דופן שיבחן את מידת שלטון החוק בפולין

,עודכן
שיאת ביהמ"ש העליון בפולין, מלגוז'טה גרסדורף // צילום: EPA

למרות התראות האיחוד האירופי, ביקורת נוקבת של האופוזיציה מבית והפגנות רחוב בערים הגדולות של פולין, אישר הסנאט שלשום בלילה את הצעת התיקון לחוק המאפשרת למפלגת השלטון השמרנית־לאומית למנות את נשיא ביהמ"ש העליון.

בשבועות האחרונים חויבו 22 משופטי ביהמ"ש העליון, רובם מינויים של מפלגות השמאל, לפרוש לפנסיה מוקדמת, ואת מקומם יתפסו שופטים שימונו על ידי הפרלמנט. נשיאת ביהמ"ש העליון, מלגוז'טה גרסדורף, סירבה לסיים את כהונתה, בהבהירה שמועד תום הכהונה הוא ב־2020.

מאז הפכה גרסדורף לסמל המאבק של האופוזיציה, הטוענת שפיטורי השופטים נועדו לחסל את עצמאות המערכת המשפטית בפולין. הממשלה, מצידה, טוענת שהחוק החדש נועד להגביר את יעילות מערכת המשפט.

האיחוד האירופי החליט לאחרונה לפתוח בהליך חסר תקדים נגד מדינה חברה באיחוד ולבחון את מידת שלטון החוק בפולין - בכלל זה גם בהקשר לחוקי מינוי השופטים בביהמ"ש העליון. אם תוצאות הבדיקה יהיו שליליות, עלול האיחוד האירופי להטיל עיצומים כבדים על פולין.

ראש ממשלת פולין, מטאוש מורבייצקי, הבהיר כי ממשלתו תפעל להעביר בהקדם את השופטת גרסדורף מתפקידה כדי למנוע "חלל" בצמרת המערכת המשפטית. עוד אמר כי ורשה אינה זקוקה להבהרות מצד האיחוד האירופי כדי לקבוע איך תפעל מערכת המשפט שלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר