"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאחר שנפלה: האבן מהכותל פונתה למקום בטוח

רשות העתיקות בוחנת כיצד ניתן לתקן את המפגע בחלק הדרומי של האתר • רבנים בכירים דנים בנושא בעקבות בעיות הלכתיות

,עודכן
נבחנת אפשרות של הדבקה בגלל בעיה הלכתית // צילום: דויד מיכאל כהן

רשות העתיקות פינתה היום (רביעי) את האבן שנפלה בחלק הדרומי שלהכותל המערביכדי לשמור עליה כראוי. לפי הערכת הגורמים המקצועיים משקלה של האבן נאמד בכ–400 קילוגרמים, והיא הועברה באמצעות מנוף מיוחד אל רחבת הכותל המערבי, על שרידי מעלה המוגרבים.

רשות העתיקות בוחנת אם אפשר להחזיר את האבן בחזרה ולתקן את הקיר. אבל זה מסובך, מפני שלקידוח יש חשש "מעילה". כלומר, הגבלה הלכתית לפיה אין לפגום באבני הכותל. לכן נבדקת אופציה של הדבקה.

בימים הקרובים יקיים רב הכותל המערבי, שמואל רבינוביץ, דיון הלכתי עם הרבנים הראשיים לישראל ורבה של העיר העתיקה. לאחר שיקבל את האפשרויות הקיימות מבחינה הנדסית מאנשי "רשות העתיקות".

צילום: אורן בן חקון

צילום: אורן בן חקון

הרבנים הראשיים לישראל הביעו הערכתם לשרת התרבות מירי רגב, ולמנהל רשות העתיקות, ישראל חסון, ואנשי רשות העתיקות על הרגישות והמקצועיות בטיפול באירוע חריג זה.

האבן נפלה ברחבת "עזרת ישראל" הממוקמת באזור קשת רובינסון, דרומית לרחבת הכותל המערבי המסורתית. האבן התרסקה על מרפסת התפילה הצמודה לכותל עצמו. למרבה המזל, לא נפגע איש.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר