"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחרי העפיפונים: במערכת הביטחון נערכים לרחפני התבערה

חמאס מתכנן לשגר רחפנים, המצוידים במנגנון להדלקה מושהית כדי להגדיל את טווח הפגיעה • השר ארדן: "האיום עלול להגיע גם ליישובי יהודה ושומרון"

,עודכן
תוצאת השריפה ביער שוקדה // צילום: ביטחון שדה

איום חדש:אחרי"עפיפוני התבערה", המשטרה, צה"ל וזרועות הביטחון האחרות נערכים לגל חדש של טרור ההצתות - והפעם באמצעות רחפני תבערה.

ממידע שמצוי בידי מערכת הביטחון ואשר תוכנו הגיע לידי "ישראל היום", עולה כי חמאס מתכנן לשגר לתוך עומק המדינה רחפנים מצוידים במנגנונים להדלקה מושהית, וזאת כדי לפגוע בערים וביישובים המרוחקים מעוטף עזה, ואולי אף להרחיב את הטרור ליהודה ושומרון.

ממסמך שהגיע לידי "ישראל היום" עולה כי האיומים שאיתם מתמודדים הכוחות בשטח הם שימוש באמצעות בלוני הליום ובקבוקי תבערה המחובר לעפיפונים, וכעת נערכים כוחות הביטחון וההצלה לכך שחמאס יעבור לרחפנים. לעפיפוני מחוברים פחמים לוהטים, זיקוקים, בקבוקי תבערה וחומרים דליקים אחרים, אך לאחרונה החל הארגון לצייד את העפיפונים ואתבלוני ההליוםבמנגנון חשמלי לצורך השהיית הדליקה, וזאת כדי לנצל את טווח שיגורם באמצעות הרוח בטרם יחל הליך הבעירה כדי להגיע לטווח שיגור מרבי.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

נודע כי עפיפון שחובר למנגנון חשמלי נחת השבוע סמוך למושב שקף בלכיש, ומכאן החשש שמדובר היה ב"ניסוי טווחים" שביצע חמאס כדי לשכלל את טווח ההצתות באמצעות שימוש ברחפנים.

ארדן: לפגוע במשלחים

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר אתמול, בהתייחסו לנתונים שהוצגו לו: "המגמה ברורה:מספר השריפות גדל, וכמות שיגורי עפיפוני ההצתה ובלוני הטרור מתרחבת. זו הסיבה שדרשתי כבר מהרגע הראשון שזיהינו את התופעה לפעול נגד משגרי עפיפוני הטרור בדיוק כפי שפועלים נגד משגרי הרקטות, ולירות עליהם כדי לחסל את האיום על יישובי הדרום.

"כמות השיגורים מתרחבת". השר ארדן בעוטף עזה

לוחמי האש עושים עבודה מדהימה ומצליחים להשתלט במהירות על רוב השריפות, אולם מתקפות הטרור המעופפות הללו לא ייפסקו אם לא נרתיע את אלה המשלחים את העפיפונים והבלונים, ואנו עלולים למצוא את עצמנו מתמודדים עם שריפות גם ביישובים מרוחקים יותר מרצועת עזה. המחבלים מגדילים כל העת את טווח התעופה של העפיפונים ומשתמשים בכלים מעופפים נוספים, ועלולים להרחיב את טווח הפגיעה גם לאזור יהודה ושומרון". אתמול בשעות הצהריים תקף צה"ל סמוך לחולייה ששיגרה בלוני תבערה בצפון רצועת עזה. תקיפה דומה בוצעה גם שלשום בדרומה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר