"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איראן מנסה למשוך 300 מיליון יורו במזומן מגרמניה

ארה"ב וישראל מפעילות לחץ על השלטונות בברלין להימנע מהעברת הכספים לטהרן, מחשש שישמשו לטרור • הביון הגרמני: "אין כל ראיות המצדיקות את החששות"

,עודכן
לוחמי משמרות המהפכה האיראניים סמוך לטיל בליסטי, צילום: איי.פי

ישראל וארה"ב לוחצות על ממשלת גרמניה למנוע מאיראן למשוך סכום גדול של מזומנים מהבנק הגרמני המרכזי, מחשש שכספים אלו יוזרמו לארגוני ופעילויות טרור.

היומון הגרמני "בילד" מדווח, שהמשטר בטהרן מתכנן למשוך סכום של 300 מיליון יורו, במזומן, מחשבונות של "בנק הסחר האירופי-איראני, המנוהלים ע"י הבנק הגרמני המרכזי.

איראן נימקה את הצורך במשיכת הכסף הגדולה בצרכיהם של אזרחים איראניים, הנוסעים לחו"ל ולא יוכלו להשתמש בכרטיסי אשראי מוכרים בגלל הסנקציות האמריקניות על מוסדות פיננסיים איראניים. עם זאת, גורמי ביון אמריקניים וישראליים הביעו בפני הממשל הגרמני את החשש, שהכסף המזומן יתועל למימון ארגוני טרור.

הביון הגרמני טוען מצדו, כי אין בידיו כל ראיות שמחזקות את חששותיהם של האמריקנים והישראלים. עם זאת, בדרך כלל אין ראיות להעברת כספים מזומנים לארגוני טרור. על בקשת משיכת הכסף האיראנית מעיבה גם העובדה, שאת המו"מ עם הגרמנים על הנושא מנהל עלי טרזאלי, עוזרו של מנהל המחלקה הבינלאומית של הבנק האיראני המרכזי הנכלל ברשימת האישים האיראניים עליהם הטילה ארה"ב עיצומים בשל מעורבותם בהעברות כספים ל"משמרות המהפיכה" ולכוחות אלקודס.

בתוך כך,הודיעו שתי חברות תעופה אירופיות על הפסקת טיסותיהן לאיראן החל מחודש ספטמבר הקרוב בשל "חוסר כדאיות כלכלית". חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה שטיסותיה האחרונה לאיראן וממנה יתבצעו ב-22 וב-23 בספטמבר. חברת התעופה האוסטרית הודיעה על הפסקת טיסותיה לשיראז ולאספהן במסגרת קיצוץ קווי שירות כללי. שותפותיהן הגדולות של שתי חברות אלו, "איר פראנס" הצרפתית ו"לופטהנזה" הגרמנית ממשיכות עדיין לטוס לאיראן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר