"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בשל הסנקציות: מהלומה כלכלית נוספת לאיראן

חברת הספנות השלישית בגודלה בעולם, CMA CGM הצרפתית, הודיעה כי היא מפסיקה כל פעילות הקשורה לאיראן מחשש להשפעת סנקציות משניות מצד ארה"ב על הכנסותיה

,עודכן
חברת הספנות שהפסיקה לעבוד עם איראן // צילום: רויטרס

יממה לאחר שששת שרי החוץ - של האיחוד האירופי, גרמניה, צרפת, בריטניה, סין ורוסיה - התחייבו בפני טהרן שהםערבים להמשך ייצוא הנפט והגזהאיראניים למרות הטלת סנקציות מצד ארה״ב - איראן ספגה מהלומה כלכלית נוספת.

חברת הספנות השלישית בגודלה בעולם, CMA CGM הצרפתית הודיעה כי היא מפסיקה כל פעילות הקשורה לאיראן מחשש להשפעת סנקציות משניות מצד ארה"ב על הכנסותיה.

בידי החברה 11% מכלל המכולות בשוק הספנות העולמי. חברת הספנות הגדולה ביותר בעולם, MAERSK הדנית כבר הודיעה במאי על הפסקת פעילותה באיראן בגלל הסנקציות האמריקניות. ראשי חברת הספנות הצרפתית, הודו כי מתחריהם הסיניים עדיין מתלבטים, אם להמשיך בקשריהם עם איראן מאחר ש״יש להם, כנראה, יחס אחר לטראמפ".

איראן הגיבה על ההודעה בדרישה ממדינות אירופה לפעול ביתר נחישות ומהירות נגד השפעת הסנקציות האמריקניות על חברות הסוחרות עימה. נשיא איראן חסן רוחאני פרסם הודעה בעלת אופי של אולטימטום באתר האינטרנט הרשמי שלו, בה אמר ש"לארצות אירופה יש את הרצון הפוליטי לשמור על קשרים כלכליים עם איראן על בסיס הסכם הגרעין, אך עליהן לנקוט צעדים מעשיים בתוך מסגרת זמן קצובה".

האירופים יגנו על הסחר עם איראן?

בתום הפגישה שנערכה ביום ששי בווינה בין שרי החוץ של המעצמות שנותרו מחויבות להסכם הגרעין עם שר החוץ האיראני, ג׳וואד זריף, פורסמה הודעה מפורטת בה התחייבו המעצמות לשמור על מסגרת ההסכם ולפעול לפצות את איראן על השלכות הסקנציות האמריקניות.

בין ההתחייבויות שנטלו עליהן המעצמות: הגנה על חברות הסוחרות עם איראן או משקיעות בה מפני סנקציות אמריקניות, שימור צינורות פיננסיים להעברת תשלומים מאיראן ואליה, המשך יצוא נפט וגז מאיראן, שמירה על המשך קשרי תחבורה ימית, אווירית ויבשתית עם איראן, הענקת תמיכה לעסקים קטנים ובינוניים העושים עסקים עם איראן, עידוד השקעות באיראן והגנה על השקעות קיימות מפני עיצומים אמריקניים, הגברת חיבור בין המגזר הפרטי והציבורי במדינות השונות לאלו שבאיראן.

שר החוץ האיראני הגיב תחילה באופן חיובי על תוצאות המפגש ואמר שהן סיבה לאופטימיות. עם זאת, מאוחר יותר טענו גורמים איראניים רשמיים שטהרן לא קיבלה את התשובות המפורטות להן ציפתה בנוגע לפיצויים שתקבל על נסיגת ארה"ב מהסכם הגרעין וכי צוותי מומחים איראניים ישלימו עד יום שני את בחינת פרטי ההצעות של המעצמות ורק אז תגיב עליהן איראן רשמית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר