"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לראשונה: ישראלי נבחר ליו"ר ועדה לזכויות אדם באו"ם
פרופ' יובל שני מהאוניברסיטה העברית יהיה המפקח על ציות המדינות לאמנה הבינלאומית של הוועדה • שני: "שלא כמו במועצת זכויות האדם, הוועדה לזכויות אדם היא גוף מקצועי"
"הוועדה ניצבת בפני אתגרים רבים": פרופ' יובל שני // צילום: האוניברסיטה העברית

לראשונה: ישראלי נבחר ליו"ר ועדה לזכויות אדם באו"ם

פרופ' יובל שני מהאוניברסיטה העברית יהיה המפקח על ציות המדינות לאמנה הבינלאומית של הוועדה • שני: "שלא כמו במועצת זכויות האדם, הוועדה לזכויות אדם היא גוף מקצועי"

,עודכן

פרופ' יובל שני, מהפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית, נבחר אתמול (שני) ליו"ר הוועדה לזכויות האדם של האו"ם בז'נבה, הגוף המפקח על ציות המדינות לאמנה הבינלאומית בדבר זכויות אזרחיות ומדיניות. זוהי הפעם הראשונה שישראלי מונה לתפקיד בכיר זה. פרופ' שני ידוע בהתמחותו בנושא משפט הומניטרי וזכויות אדם, ומכהן מאז 2013 כחבר הוועדה לזכויות האדם של האו"ם.

פרופ' שני מסר בתגובה: "אני שמח מאוד שחברי לוועדה לזכויות האדם של האו"ם מצאו לנכון לבחור בי לתפקיד היו"ר. שלא כמובמועצת זכויות האדם, הוועדה לזכויות אדם היא גוף מקצועי, לא פוליטי, הבוחן בצורה אובייקטיבית את האופן בו מדינות העולם מיישמות את ההתחייבויות שלהן לפי האמנה לזכויות אזרחיות ומדיניות. הוועדה ניצבת בפני אתגרים רבים, ובמיוחד בפני סביבה בינלאומית שאינה תומכת כבעבר בזכויות האדם. כולי תקווה כי אוכל לקדם בתפקידי החדש את הרפורמות שיסייעו לוועדה לפעול בצורה יעילה יותר, ולהגביר את השפעתה החיובית על המציאות ברחבי העולם".

הוועדה לזכויות האדם של האו"ם היא גוף נפרד ממועצת האומות המאוחדות לזכויות אדם. בעוד הראשון הוא גוף מקצועי הפועל רק לפי הקווים המנחים של האמנה, האחרון הואגוף פוליטישמורכב מנציגי המדינות שיכולים לדון על נושאים שונים על פי בחירתם.

מדינת ישראל חתמה על האמנה בדבר זכויות אזרחיות ופוליטיות, אך לא חתמה על פרוטוקול הבחירה הראשון לאמנה, ולכן לא ניתן להגיש לוועדה תלונות נגדה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו