"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מכבי ת"א תיאלץ לקצץ ב־20 מיליון יורו

אופ"א חשפה את הסכם הפשרה עם הצהובים • הקבוצה תיאלץ לקצץ סכום משמעותי של כ־10 מיליון יורו עד לסוף 2018 ו־10 מיליון נוספים עד לסוף 2019 • העונש שתספוג עלול לגדול בנסיבות מסוימות מ־200 אלף יורו למיליון

,עודכן
גולדהאר ומנספורד. שוב ביחד, צילום: אלן שיבר

מכבי ת"א התחייבה בפני CFCB, גוף הפיקוח הפיננסי על מועדונים מטעם אופ"א, כי עד לסוף תקופת הדיווח בשנת 2019 היא תפחית את הגירעון שלה לפחות ב־85 מיליון שקלים. כך עולה מהסכם הפשרה של הצהובים עם אופ"א, שחשפה אותו לציבור.

במסגרת המתווה שהושג, עד סוף שנת הדיווח 2018 הגירעון של הצהובים צריך לרדת ל־20 מיליון יורו, ועד סוף השנה שלאחר מכן ב־10 מיליון יורו נוספים. כידוע, אופ"א מאפשרת למועדונים להגיע לגירעון מקסימלי של 30 מיליון יורו לתקופה של עד שלוש שנים, אך משום שהצהובים לא עמדו בתקנות האלה וחרגו מהפייר פליי, הושתו עליהם סנקציות.

הסכם הפשרה הושג כבר ב־13 ביוני ומכבי ת"א דיווחה עליו לתקשורת, אך כעת אופ"א חשפה את ההסכם לציבור והתמונה המלאה נחשפת. מלבד הקנס שמכבי ספגה על סך 200 אלף יורו, שיילקח מכספים שהקבוצה תרוויח מהשתתפותה באירופה, מתגלה כעת כי המועדון גם הסכים שאופ"א יכולה להעניש את הקבוצה בסכום נוסף של 800 אלף יורו, וכך הקנס עלול להגיע לסכום של כמיליון יורו "בנסיבות מסוימות ובהתאם לתנאי העמידה של המועדון בהסכם". במכבי טוענים כי ייתכן והסכום ישולם בפעימות - 400 אלף בעונה הבאה ו־400 אלף בעונה שלאחריה.

עוד עולה מההסכם כי הנהלת מכבי ת"א התחייבה למסור ל־CFCB באופן שוטף דו"חות התקדמות על המצב הכלכלי המעידים על השינויים הרלוונטיים. המועדון יישאר במעקב גם אם לא ישחק העונה בליגה האירופית. אם מכבי לא תעמוד בהסכם, היא עלולה לספוג סנקציות חמורות הרבה יותר, עד אפילו השעיה.

העונש שהושת העונה על מכבי, ולפיו הקבוצה תוכל לרשום רק 22 שחקנים לרשימה A בליגה האירופית במקום 25, יעמוד על תנאי גם לשתי העונות הבאות והוא לא יחול רק אם הצהובים אכן יעמדו בכל התנאים הפיננסיים של ההסכם.

סכום החריגה שביצעה סגנית האלופה, הסכום שמעל ל־30 מיליון היורו המותרים לפי התקנון, טרם נחשף לציבור, אך ההערכות הן שמדובר בכמה מיליונים בודדים.

במכבי טוענים כי מבחינתם מדובר בגרסא מורחבת של ההסכם עם אופ"א ואין כל שינוי.

בתוך כך, הבעלים מיטש גולדהאר הצטרף אתמול לקבוצה במחנה האימונים שהיא מקיימת בפולין.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר