התחדשה המחאה באיראן: אלפי מפגינים הגיעו גם הבוקר (שני) לבזאר הגדול של הבירה האיראנית והשבית ואת המסחר במחאה על המצב הכלכלי הקשה והתרסקות המטבע המקומי.
במהלך הלילה הפגינו אלפים, בעיקר צעירים בבירה, וקראו קריאות נג'ד המשטר, בהם "הלאה לשלטון המולות" ו"מוות לדיקטטור". מדובר בגל המחאות הגדול ביותר במדינה מאז שנת 2012.
נשיא המדינה, חסן רוחאני, ניסה להגן על מדיניותה של ממשלתו במהלך נאום היום ואמר כי הכנסותיה של הממשלה לא נפגעו מירידת ערך המטבע ושמדובר בניסיון אמריקני לזרוע בהלה במדינה. רוחאני קרא לאזרחים ואמר כי: "אין לכם מה לדאוג".
משרד האוצר האיראני הורה הבוקר על הפסקת יבוא של 1,300 מוצרים בניסיון לחהגן על יצרנים מקומיים ולמנוע שימוש במטבע זר לו זקוקה המדינה נואשות.
אלפי אזרחים יצאו אתמול לשדרות המרכזיות בעיר טהרן במחאה על המצב הכלכלי הקשה במדינה. על פי קטעי ווידיאו שפורסמו ברשתות החברתיות, אלפים התעמתו עם כוחות הביטחון מול בניין הפרלמנט.
הזעם הציבורי מגיע על רקע קריסת המטבע המקומי שהגיע בימים האחרונים לשפל חסר תקדים. אתמול דווח על מהומות באיזור הבאזר הגדול של טהרן שהובילו לסגירת חלק מהחנויות במתחם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו