צילום: AP // לארי קודלו

יועצו הכלכלי של טראמפ: "טרודו תקע לו סכין בגב"

לארי קודלו, יועצו הכלכלי של הנשיא, תקף את ראש הממשלה הקנדי בעקבות דבריו נגד מדיניות הטלת המכסים של ארצות הברית

יועצו הכלכלי של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, לארי קודלו, מתח היום (ראשון) ביקורת קשה על "הבגידה", לדבריו, של ראש הממשלה הקנדי ג'סטין טרודו, "הוא התהפך לגמרי, ממש תקע לנו סכין בגב"

כזכור, טראמפ הודיע מוקדם יותר היום, טרם יציאתו לפגישת הפסגה עם קים ג'ונג און בסינגפור, כי הוא ביקש מנציגי ארצות הברית לא לחתום על הודעת הסיכום המשותפת של מנהיגי 7 המדינות המתועשות זאת בעקבות "הצהרותיו הכוזבות של ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו".

בחשבון הטוויטר שלו צייץ טראמפ:"ראש הממשלה ג'סטין טרודו התנהג בצורה כל כך מנומסת במהלך פגישת ה-G7 שלנו, ורק לאחר שעזבתי ערך מסיבת עיתונאים ואמר ש'המכסים של ארה"ב הם די מעליבים' ושהוא לא מסכים 'שישחקו בו'. מאוד לא נאמן וחלש. המכסים שלנו הם תגובה ל-270% המכס שלו על מוצרי חלב".

"בהתבסס על הצהרתו השקרית של טרודו במסיבת העיתונאים, ועל העובדה שקנדה מקשה על החקלאים, העובדים והחברות שלנו במכסים משלה, הנחתי את הנציגים שלנו לסגת מהצהרת הכנס המשותפת, כל עוד אנו רואים את שוק המכוניות שלנו מוצף בדגמים תוצרת חוץ".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו