נתניהו על ביטול המשחק: "ממשיכים הלאה"

סערת ביטול משחק הידידות נמשכת • הנשיא ריבלין: "הפוליטיזציה הארגנטינאית מדאיגה" • שר הביטחון ליברמן: "חבל שאבירי הכדורגל לא עמדו בלחץ המסיתים"

נבחרת ארגנטינה הודיעה אמש (שלישי) במפתיע על ביטול הגעתה למשחק הידידות מול נבחרת ישראל, שעתיד היה להיערך ביום שבת הקרוב באיצטדיון טדי בירושלים. ההודעה גרמה, כצפוי, לסערה רבה בארץ ובעולם, והתגובות מכל רחבי הקשת הפוליטית לא איחרו להגיע. 

 

מיכאל שמש

 

הנשיא ראובן ריבלין התייחס הבוקר לביטול המשחק ואמר כי: "זה באמת בוקר עצוב לאוהדים, בתוכם אפילו כמה מנכדיי, אבל יש ערכים שגדולים גם יותר ממסי. הפוליטיזציה שטמונה בצעד הארגנטינאי מדאיגה אותי מאוד. גם בתקופות הקשות ביותר עשינו כל מאמץ כדי להותיר שיקולים שאינם ספורט טהור מחוץ למגרשים וחבל שנבחרת ארגנטינה לא הקפידה לעשות זאת גם הפעם".

"שחקני ארגנטינה חששו שיתקפו אותם בירושלים", אמר השר לביטחון פנים גלעד ארדן בראיון לתוכניתו של אפי טריגר בגלי צה"ל, "במקום לבדוק איתנו הם העדיפו לבטל. היו כאן הסתה ואיומים לאלימות מצד הפלסטינים והטרוריסט ג'יבריל רג'וב"

שר התחבורה ישראל כץ אמר: "‏נבחרת ארגנטינה נכנעה לאיומים וביטלה את משחקה המתוכנן בישראל. אני עוד זוכר את מראדונה משחק בישראל ב1986 ולאחר מכן זוכה במונדיאל, וגם מסי עצמו ביקר עם ברצלונה בירושלים ובכותל ב2013, אז מה נשתנה? כמה איומים של ג׳יבריל רג׳וב וכבר מתקפלים? אני בכל מקרה עם נבחרת ברזיל".

שר הביטחון אביגדור ליברמן: "חבל שאבירי הכדורגל מארגנטינה לא עמדו בלחץ המסיתים שונאי ישראל שמטרתם היחידה לפגוע בזכות הבסיסית שלנו להגנה עצמית ולהביא להשמדת ישראל. לא נכנע בפני חבורת אנטישמים תומכי טרור"

יו"ר מפלגת "יש עתיד", יאיר לפיד, צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "הבעיה הגדולה ביותר של הממשלה הזו היא שהכל חלטורה. הכרטיסים למשחק בקומבינה, המאבק ב-BDS הועבר למשרד לבטחון פנים מסיבות פוליטיות, שרת התרבות מתחפשת לשרת החוץ רק כדי להידחף למצלמות ובסוף אף אחד לא עושה את העבודה וארגנטינה לא תגיע לישראל".

במחנה הציוני, מנגד, תקפו את מירי רגב וראש הממשלה בנימין נתניהו ורואים בהם כאשמים בביטול.  היו"ר אבי גבאי צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "חטפנו פצצה לפנים. זה לא רק ספורט. כך לצערי עלול להתחיל צונאמי בינלאומי.  ולגבי ההתנהלות המושחתת של שרת הספורט - מטקס המשואות, דרך טיימס-סקוור ועד ארגנטינה - היא מחייבת חקירת משטרה. זו המדינה שלנו, המיסים שלנו, הכבוד הלאומי שלנו  ולא מכונת הפריימריס שלה".

״במקום כדורגל- מירי רגב רצתה פוליטיקה- וקיבלה פוליטיקה", אמר חבר הכנסת איציק שמולי, "מי שישלם את המחיר הם האוהדים שציפו ככ למשחק ההיסטורי הזה. זאת פארסה גדולה שנותנת תנופה אדירה לקמפיין ה-BDS נגד ישראל. למרות הכל אנחנו עדיין מפצירים בשחקני ארגנטינה- זו טעות. בואו בשביל הכדורגל, עזבו את הפוליטיקה״

בוז'י הרצוג: "גול עצמי מרהיב לכל דוברי השלטון, שמבטיחים לנו שמצבנו המדיני מצוין. כואב מאד שה-BDS חוגג. זהו כשלון מהדהד של ממשלה שטומנת את ראשה ולא קוראת את המציאות"

יושבת ראש "התנועה" ציפי לבני, אמרה גם כן דברים ברוח דומה: "ביטול המשחק מרגיז ומצער ברמה לאומית אבל בעיקר זה גול עצמי כשרגב ונתניהו התעקשו להפוך משחק ראווה ספורטיבי לפוליטיקת ראווה אישית. היה צריך להשאיר רק את הספורטאים שלנו על המגרש, את האוהדים הישראלים ביציעים (בלי קומבינות כרטיסים) ואת הפוליטיקאים בחוץ".

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר