"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ירי מקלעים לכיוון שדרות; קליעים פגעו בכלי רכב ובמבנים בעיר

הקליעים נורו ככל הנראה לעבר כלי טיס של צה"ל • בעקבות הירי נשמעה אזעקת צבע אדום • לא היו נפגעים • זו הפעם השנייה החודש שקליעים מהרצועה גורמים לנזק בעיר

,עודכן
אחד הקליעים שנורה לעבר שדרות // צילום: רועי עידן

אזעקת צבע אדום נשמעה ביישובי עוטף עזה על רקע המתיחות הגוברת בדרום. מדובר צה"ל נמסר כי זוהה ירי של מקלעים מרצועת עזה לשטח הארץ. הירי בצע לעבר העיר שדרות, ומספר קליעים גרמו לנזק לכלי רכב וחצרות של בתים, באירוע לא היו נפגעים. האזעקה נשמעה ביישובים איבים, גבים, מכללת ספיר, ניר עם, פארק תעשיות ספירים, שדרות, תעשיות שער הנגב.

דוד מנצור, אחד התושבים בעיר שקליע פגע בחצר ביתו סיפר לישראל היום על הרגעים הקשים. "זה ערב קשה מאוד וההרגשה לא נעימה. יש טפטוף של ירי מקלעים, וזה לא משחק – הכדורים עפים עלינו. הייתי בבית עם אשתי, הבת שלי ובעלה והתינוק שלהם, ונכנסו לממ"ד. שמענו כמה פיצוצים והבנו שזה ירי של קליעים. החומה שנפגעה היא מול החלון של התינוק, ובמזל הקליע גרם רק לפנצ'ר. זה היה יכול להיגמר רע, צריך לעשות סוף לדבר הזה".

אחד הקליעים פגע בחצר של בית // צילום: עיריית שדרות

ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, הגיב אף הוא לירי, ואמר: "לצערנו אנחנו מכירים גם את איום ירי המקלעים מעזה. החמאס מנסה בכל דרך לשבש את השגרה ולהפריע למנוחתנו, ואנחנו לא ניתן לו את התענוג הזה. נמשיך בעשייה הרבה ובהכנות לאירועי הקיץ שלנו".

עוד אמר דוידי כי "העירייה ערוכה וצוותי הרווחה ומרכז חוסן נמצאים במוקדים השונים. במידה ויידרש סיוע או טיפול לתושבים הוא יינתן מייד. אני משוכנע ששר הביטחון והרמטכ"ל לא יבליגו על האירוע החמור הזה ויגיבו בעוצמה בעזה - דין קליע כדין רקטה".

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

שר הביטחון לשעבר ח”כ עמיר פרץ, התייחס בחשבון הטוויטר שלו לירי המקלעים וכתב: ”אסור להשלים עם הירי, אסור להמתין לנפגעים בנפש. רק בנס הנזקים הפעם הם ברכוש. עלינו להבהיר לחמאס כי לא תהיה השלמה עם ירי זה, וכי כל מקור ירי ייפגע. בנוסף, עלינו לדרוש כי טווח השטח הסטרילי וטווח התנועה האסור יהיה כטווח המקלעים״.

מוקדם יותר היוםכוח צה״ל עצר שני מחבליםשניסו לחצות את הגדר בצפון רצועת עזה במטרה לבצע פיגוע. על המחבלים נתפסו סכינים, קאטרים וחומר בערה. במהלך המרדף נפתחה אש לעבר כוחותינו, אך לא היו נפגעים. המחבלים הועברו לחקירת כוחות הביטחון. בתגובה לתקרית תקף צה"ל באמצעות טנק עמדת תצפית סמוכה של חמאס. באירוע נהרג מחבל מגדודי אל-קסאם, ומחבל נוסף נפצע בינוני.

אתמול צה"ל תקף באמצעות טנק עמדת תצפית בדרום רצועת עזה, בתגובה למטעןשהונח סמוך לגדר המערכת. המטען הונח שלשום סמוך לגדר בדרום הרצועה, במטרה לפגוע בכוחות צה"ל הפועלים באזור. הוא אותר ונוטרל בשעות הבוקר, לאחר שהוסווה בתוך קאטר (מספריים לחיתוך גדרות). עמדת התצפית שהותקפה צופה על הנקודה בה הונח המטען ונוטרל. משרד הבריאות הפלשתיני מדווח כי באירוע יש שלושה הרוגים, שניים בני 25 ואחד בן 28.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר