"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האם פסגת טראמפ-קים בכל זאת תתקיים?

קים ג'ונג און נועד במפתיע עם נשיא דרום קוריאה מון ג'ייה-אין בשטח המפורז, בניסיון לקדם את קיומו של המפגש שבוטל על ידי טראמפ • נשיא ארה"ב שומר על אופטימיות: "יש לנו שיחות מועילות מאוד עם צפון קוריאה בנוגע לקיום הפגישה"

,עודכן
שליט צפון קוריאה קים עם נשיא דרום קוריאה מון-ג'ייה אין // צילום: רויטרס

פסגה מפתיעה:שליט צפון קוריאה קים ג'ונג-און נועד היום (שבת) באופן לא צפוי עם נשיאה של דרום קוריאה מון-ג'ייה אין בשטח המפורז שבפנמונג'ום.

על פי גורם בממשל הדרום קוריאני השניים דנו בדרכים לקדם את פסגת טראמפ-קים, שבוטלה אומנם על ידי ארה"ב ביום חמישי האחרון,אך מאז הרוחות נרגעוונראה כי קיים סיכוי ממשי שתתקיים בתאריך ובמקום המקוריים – ב-12 ביוני בסינגפור.

הפגישה ארכה כשעתיים ונשיא דרום קוריאה יכריז על תוצאותיה מחר. השניים נועדובחודש שעבר בשטח המפורזבדרום למפגש היסטורי. מאז 2007 לא נפגשו מנהיגי המדינות ומאז 1953 לא ביקר שליט הצפון בשטח השכנה מדרום. בתום אותה פגישה סיכמו השניים על פירוז חצי האי מנשק גרעיני. המפנה בכול הנוגע לקיום פסגת-טראמפ קים החל אתמול.

פסגת שליטי הקוריאות, היום // צילום: אי.פי.איי

עוד בטרם הפגישה המפתיעה, טראמפ הביע שביעות רצון מההצהרה הפייסנית מכיוון צפון קוריאה קודם לכן, במסגרתה נאמר כי המדינה מוכנה לדון בפתרונות למשבר. טראמפ רשם בחשבון הטוויטר שלו: "הדברים של צפון קוריאה מהווים חדשות טובות מאוד. בקרוב נראה לאן זה יוביל, נקווה שלשגשוג ולשלום. רק הזמן (והכישרון) יגלה את זה!".

על פי הנשיא, עדיין מתקיימות שיחות עם צפון קוריאה בנוגע לפגישה שהייתה אמורה להיערך בסינגפור ב-12 ביוני, אך אתמול כאמור בוטלה. "הפגישה אפילו עשויה להתרחש ב-12 ביוני", הפתיע טראמפ את הכתבים, "הם רוצים לערוך את הפגישה, גם אנחנו רוצים. נראה מה קורה". טראמפ התייחס לדבריו של סגן שר החוץ של צפון קוריאה, קים קיי גון,כי ארצו מוכנה לדון בפיתרון המשברעם ארצות הברית בכל דרך ובכל זמן.

שליטי הקוריאות, היום // צילום: אי.פי

סוכנות הידיעות במדינה שיחררה הצהרה בה הדיפלומט הבכיר אומר כי קיימת הערכה רבה למאמצי הנשיא טראמפ, שלא נעשו בידי אף נשיא אחר, כדי להביא לפסגה ההיסטורית בין שתי המדינות. אמש המשיך טראמפ להביע את שביעות רצונו וצייץ בחשבון הטוויטר שלו: "השיחות עם צפון קוריאה לגבי קיום הפסגה מועילות מאוד. אם היא אכן תתרחש היא זה יקרה בסינגפור, בתאריך המתוכנן, ה-12 ביוני, ואם נצטרך נדחה אותה לתאריך אחר".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר