"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
דאעש נטל אחריות על הדקירה בפריז
הוריו של הדוקר, יליד צ'צ'ניה, נעצרו • מהחקירה עולה כי הוא נוטרל באקדח טייזר ונורה למוות באש חיה • עלה ל-245 מספר קרבנות גל הטרור הפוקד את צרפת מאז 2015
שוטרים עומדים במרכז פריז // צילום: אי.פי

דאעש נטל אחריות על הדקירה בפריז

הוריו של הדוקר, יליד צ'צ'ניה, נעצרו • מהחקירה עולה כי הוא נוטרל באקדח טייזר ונורה למוות באש חיה • עלה ל-245 מספר קרבנות גל הטרור הפוקד את צרפת מאז 2015

,עודכן

ארגון המדינה האסלאמית טען היום (ראשון) כיהדוקר שרצח אדם אחד ופצע ארבעה נוספיםמשתייך לשורותיו. כלי התקשורת בצרפת מדווחים כי הוריו של החשוד, יליד 1997 מצ'צ'ניה, נעצרו. "המבצע של הפעולה הזאת הוא חייל של המדינה האסלאמית וביצע את התקיפה כנקמה על תקיפות מדינות הקואליציה במזרח התיכון", מסרה סוכנות הידיעות של ארגון המדינה האסלאמית.

מעט לפני השעה 21:00 (שעון צרפת), הדוקר תקף עוברים ושבים ברחובות סנט אוגוסטן ורחוב מונסיני, ברובע השני של בירת צרפת. מדובר באזור פופולארי מאוד בקרב התיירים והומה אדם בערבי שבת.

ארבעה פצועים בהם שניים קשה

מספר דקות לאחר מכן, כוח משטרה שהיה בסיור באזור השיב באש והרג את הדוקר. מהחקירה הראשונית עולה כי אחד השוטרים ריתק את התוקף בעזרת אקדח טייזר והשני ירה בו שני קליעים חיים ופגע בו אנושות ולאחר מכן מת מפציו. לפני שנוטרל, הספיק הדוקר לרצוח צעיר בן 29. גבר נוסף בן 34 נפצע באורח קשה ואישה בת 54 נפצעה גם היא באורח קשה. צעירה בת 26 וגבר בן 31 נפצעו באורח קל.

יותר מ-12 שעות אחרי מה שמסתמן כפיגוע, עולה כי הדוקר נולד בצ'צ'ניה בשנת 1997. הוריו כאמור נעצרו הבוקר. גורם בכיר המעורב בחקירה ציין כי הדוקר היה מוכר לשירותי הביטחון הצרפתים ואף סווג בסיכון גבוה אחרי שלאחרונה התקרב לאסלאם. עוד טוענים מספר עדי ראייה כי הדוקר צעק "אללה ואכבר" בזמן האירוע.

הדקירה בפריז, שארעה שבעה שבועות אחריהפיגוע בסופרמרקטבטרב בחודש מארס האחרון, מעלה אתמספר קרבנות הטרור על אדמת צרפתל-245 מאז 2015, עם תחילת גל הטרור השוטף את אירופה בשנים האחרונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו