בית המשפט המחוזי בחיפה גזר הבוקר (ראשון) את דינם של שני נאשמים בפרשת הלינץ' באמבולנס בפצועים הסורים שהגיעו לטיפול בבית חולים בישראל. זאת כזכור כנקמה על המתקפות נגד המיעוט הדרוזי ברמה הסורית, במהלך מלחמת האזרחים במהלך שנת 2015. השניים הורשעו בסיכון חיי אדם בנתיב תחבורה וזוכו מהחלק הראשון של האירוע, היינו חסימת הרכב על ידי המון זועם, עקב מחסור בראיות. זאת כאשר אחד מהם מורשע אף במרדף מסוכן אחר האמבולנס.
כאמל עאמר הוא צעיר בשנות העשרים לחייו, ששירת בשירות קרבי בחטיבת וגבעתי ועובד כבעל מעבדה לתיקון סמארטפונים. יוסף שריף הוא אב לשלושה בן 56, ללא עבר פלילי הסובל מנכות כתוצאה מפציעתו במחסום, ומשירותו הצבאי.
על עאמר הוטלו 12 חודשי מאסר בפועל בניכוי הימים בהם שהה במעצר, מאסר על תנאי לשנה, למשך 3 שנים משחרורו מהמאסר בפועל, וכן פסילת רישיון למשך שנה מיום השחרור. על יוסף הוטלו פיקוח של שירות המבחן למשך שנה, 10 חודשים מאסר על תנאי למשך שנה, וכן קנס של עשרת אלפים שקלים, שחולק ל-20 תשלומים. זאת לאור מצבו הרפואי והכלכלי.
הנאשמים כאמל עאמר ויוסף שריף הורשעו בעבירה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה במזיד. כתב האישום מתאר כיצד בחודש יוני 2015, אמבולנס שהוביל שני פצועים סורים שהגיעו לגבול לבית החולים בנהריה, הותקף, נרדף ונחסם על ידי המון זועם, כאשר בכללו החשודים. ברכב האמבולנס שהו גם נהג, רופא ושני חובשים של צה"ל.
האירוע החל בהפרעה לאמבולנס בקרבת כיכר סולטא באשא שבחורפיש, כשעשרות אנשים התקבצו ואיימו באלימות על המשך נסיעתו. לאחר שהאמבולנס נחלץ מההמון הזועם, החל מרדף פרוע של רכבים אחריו, תוך ניסיונות להורידו מהכביש ולגרום לו לעצור. לבסוף רכב ומספר אנשים ניסו לחסום את האמבולנס, ביניהם יוסף שריף שנפגע ממנו. שריף הורשע לאחר שהוכח כי הקים את המחסום יחד עם שלושה אנשים נוספים, ועם רכב האביזיה של כאמל עאמר שהשתתף במרדף.
האיבזיה שבה נהג עאמר במהלך המרדף, דלק עם רכבים נוספים אחר האמבולנס בכביש מפותל, כשהם עוקפים ונצמדים אליו באופן מסכן חיים, במטרה להסיטו לשוליים. כך במשך מספר רב של פעמים. בהמשך עקף עאמר את האמבולנס ובצומת הקרובה חסם את הנתיב הימני לרוחב, נתיב נסיעת האמבולנס. שריף ושני נוסעים נוספים באיביזיה יצאו וחסמו בגופם גם את הנתיב השמאלי.
משהכביש הדו נתיבי נחסם, עשה נהג האמבולנס ניסיון אחרון לעקוף את המחסום משמאל, כשהוא משתדל לא לפגוע בחומה האנושית, אך שריף התקרב לכיוונו, נפגע ונפל על הכביש, באופן שגרם לאמבולנס לעצור. לאחר מכן החל ניסיון אלים להוציא פצועים סורים מהאמבולנס ולפגוע בהם.
ההמון הוציא את שני הפצועים, היכה אותם באמצעות קרשים, מקלות, אבנים ושרשראות ברזל, ובעט בהם באכזריות. כשאחד הפצועים היה מוטל על הקרקע, הצטייד אחד המעורבים האחרים באירוע בקרש וחבט בו בעוצמה בפלג גופו העליון. מיד לאחר מכן הוא המשיך והטיח סלע במותנו הימנית של הפצוע. במקביל, הטיחה מעורבת אחרת סלע בפלג גופו העליון של הפצוע שמת מפצעיו מאוחר יותר. הפצוע השני פונה לטיפול בבית חולים.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו